Recept na taliansku ľadovú kávu

Recept na taliansku ľadovú kávu

Na svete snáď neexistuje človek, ktorý by nemal rád čokoládu. Keď sa táto cukrovinka spojí s lahodnou chuťou vychladeného talianskeho espressa, vznikne nebo v pohári. Necháte sa zlákať?

Čo budete potrebovať?

  • 1 vychladené espresso (½ pohára)
  • smotanu (½ pohára)
  • mlieko (1 pohár)
  • ľadové kocky
  • čokoládový sirup alebo toping
  • cukor (pokiaľ máte chuť na veľmi sladkú ľadovú kávu)

Na dno a boky pohárov rozlejte čokoládový sirup alebo toping. Do mixéru pridajte vychladené espresso, smotanu (šľahačku), mlieko a ľadové kocky (poprípade aj cukor) a poriadne zmixujte. Hotovú zmes rozlejte do pohárov, kde je čokoláda. Chutí?

Náš tip:

Ak si chcete osladiť život na maximum, dajte navrch ľadovej kávy vyšľahanú šľahačku a posypte kakaom.

Popradská káva na prípravu receptu: