SOB Single origin blend – B.O.P. pražiareň
Espresso Special roast 250g


7,40 € 29,60 €/kg 6,1667 € bez DPH


Obsah balenia: 100 % arabika - pražená zrnková káva
Hmotnosť: 250 g
Dostupnosť: 17 ks na sklade
Vyrobené na Slovensku. Baliarne obchodu, a.s. Poprad, Hraničná 664/16, 058 01 Poprad

Našu najlepšiu espresso zmes tvoríme z troch single origin káv B.O.P. SPECIAL ROAST je pre tých, ktorí majú radi dokonalé, harmonické espresso s vyváženým telom a s príjemnou ovocnou aciditou. B.O.P. SPECIAL ROAST je z našej edície káv B.O.P. Pražiarne vhodných do kancelárií firiem, kaviarní alebo domácností, ktoré majú vyššiu spotrebu kávy. Dobre sa pripravuje v automatických kávovaroch, pričom len na Vás záleží ako kávovar nastavíte. Malými zmenami sa dá docieliť, že káva zmohutnie alebo sa zjemní. Všetko je v nastavení Vášho stroja.

Až 60% tejto zmesi predstavuje káva Keňa. Práve túto kávu si mimoriadne ceníme, keďže jej kvalita vyzdvihne akékoľvek espresso do nových rozmerov. Keňa je producentom tých najlepších káv a tá naša pochádza z mierne vlhkého podnebia z oblasti pohoria Mount Kenya. Arabika z tejto oblasti je najčastejšie odroda SL34, Ruiru 11 či Batian, pričom sa pestuje v nadmorskej výške 1700 až 2200 m n.m.. Našu espresso zmes ďalej dopĺňa 20 % káva India Plantation, ktorú sme pridali zámerne, a to z jasného dôvodu. Indická káva má výrazné, mierne korenisté telo, ktoré obohatí celkovú chuť. Naša indická káva sa pestuje v oblasti štátu Karnataka, pričom ju tvoria odrody Kent a Katimor. Pestuje sa v nadmorskej výške 700 až 1200 m n.m.. Poslednou kávou v rade je etiópska káva, ktorú pridávame len do hodnotných zmesí. Etiópia je známa tým, že dnes vo svete kávy predstavuje jednu z najlepších oblastí, pričom stále potvrdzuje svoje perspektívu. Naša káva sa pestuje v nadmorskej výške 1200 m n.m. a pochádza z oblasti Djimmah, pričom je tvorená iba odrodou Heirloom.

Celkový výsledok je, že zmes B.O.P. SPECIAL ROAST môžeme právom osloviť moderným espressom, ktoré poteší každého milovníka dobrej kávy.

Je lahodná, zaujímavá, plná v chuti a dá sa dobre pripraviť aj v automatickom kávovare.

V našom blogu o pražení kávy sa dozviete viac o tom, ako ju u nás pražíme a čo ovplyvňuje jej výslednú chuť.

Oblasť Keňa / India / Etiópia
Spracovanie natural + washed
Odroda arabica coffee
Praženie espresso
Intenzita
Acidita

Spôsob prípravy a pôvod

Single Origin Blend
Espresso kávovar Moka kávovar French press Filter Chemex
Táto káva je predurčená na použitie typu:
espresso kávovar.
Keňa / India / Etiópia
Krajina pôvodu
Keňa / India / Etiópia

Najnovšie z blogu

2. máj 2024 Ako správne odvápniť kávovar?

Ako správne odvápniť kávovar?

Každý kávovar sa raz za čas zanesie vodným kameňom. Ten má priamy vplyv na jeho fungovanie, dokonca i na samotnú chuť kávy. Chcete vedieť, ako svoj kávovar najjednoduchšie odvápniť? Prečítajte si náš článok s praktickými tipmi.

23. apríl 2024 Recept na šťavnaté orieškovo-čokoládové mini chlebíky

Recept na šťavnaté orieškovo-čokoládové mini chlebíky

Zachutil vám banánový chlieb a hľadáte podobný typ sladkej dobroty? Inšpirujte sa naším receptom na chutné orieškovo-čokoládové mini chlebíky, ktoré si zamilujete.

22. apríl 2024 Recept na svieži rebarborový sirup

Recept na svieži rebarborový sirup

Rebarbora je nenápadná rastlina, ktorá je však pre naše telo veľmi prospešná. Obsahuje totiž veľké množstvo minerálov a vitamínov. Jej silu poznali aj naše staré mamy, preto ju veľmi radi pridávali do rôznych múčnikov.

9. apríl 2024 Recept na nadýchané lievance s mocha sirupom

Recept na nadýchané lievance s mocha sirupom

Pripravte si nadýchané lievance z celozrnnej múky, ktorých jemne orieškovú chuť dopĺňa lahodný a povzbudzujúci mocha sirup.

Doprava na Slovensko zdarma Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!