7,40 € 29,60 €/kg / 6,1667 € bez DPH
Našu najlepšiu espresso zmes tvoríme z troch single origin káv B.O.P. SPECIAL ROAST je pre tých, ktorí majú radi dokonalé, harmonické espresso s vyváženým telom a s príjemnou ovocnou aciditou. B.O.P. SPECIAL ROAST je z našej edície káv B.O.P. Pražiarne vhodných do kancelárií firiem, kaviarní alebo domácností, ktoré majú vyššiu spotrebu kávy. Dobre sa pripravuje v automatických kávovaroch, pričom len na Vás záleží ako kávovar nastavíte. Malými zmenami sa dá docieliť, že káva zmohutnie alebo sa zjemní. Všetko je v nastavení Vášho stroja.
Až 60% tejto zmesi predstavuje káva Keňa. Práve túto kávu si mimoriadne ceníme, keďže jej kvalita vyzdvihne akékoľvek espresso do nových rozmerov. Keňa je producentom tých najlepších káv a tá naša pochádza z mierne vlhkého podnebia z oblasti pohoria Mount Kenya. Arabika z tejto oblasti je najčastejšie odroda SL34, Ruiru 11 či Batian, pričom sa pestuje v nadmorskej výške 1700 až 2200 m n.m.. Našu espresso zmes ďalej dopĺňa 20 % káva India Plantation, ktorú sme pridali zámerne, a to z jasného dôvodu. Indická káva má výrazné, mierne korenisté telo, ktoré obohatí celkovú chuť. Naša indická káva sa pestuje v oblasti štátu Karnataka, pričom ju tvoria odrody Kent a Katimor. Pestuje sa v nadmorskej výške 700 až 1200 m n.m.. Poslednou kávou v rade je etiópska káva, ktorú pridávame len do hodnotných zmesí. Etiópia je známa tým, že dnes vo svete kávy predstavuje jednu z najlepších oblastí, pričom stále potvrdzuje svoje perspektívu. Naša káva sa pestuje v nadmorskej výške 1200 m n.m. a pochádza z oblasti Djimmah, pričom je tvorená iba odrodou Heirloom.
Celkový výsledok je, že zmes B.O.P. SPECIAL ROAST môžeme právom osloviť moderným espressom, ktoré poteší každého milovníka dobrej kávy.
Je lahodná, zaujímavá, plná v chuti a dá sa dobre pripraviť aj v automatickom kávovare.
V našom blogu o pražení kávy sa dozviete viac o tom, ako ju u nás pražíme a čo ovplyvňuje jej výslednú chuť.
Oblasť | Keňa / India / Etiópia |
---|---|
Spracovanie | natural + washed |
Odroda | arabica coffee |
Praženie | espresso |
Intenzita |
|
Acidita |