SOB Single origin blend – B.O.P. pražiareň
Espresso Blend No.2 (250 g)


7,20 € 28,80 €/kg 6,0000 € bez DPH


Obsah balenia: 100 % arabika - zrnková káva
Hmotnosť: 250 g
Dostupnosť: 33 ks na sklade
Vyrobené na Slovensku. Baliarne obchodu, a.s. Poprad, Hraničná 664/16, 058 01 Poprad

Espresso zmes Blend No. 2 je espresso presne pre tých, ktorí preferujú potlačenú aciditu skôr hľadajú plnú bohatú chuť s tónmi orieškov a čokolády. Toto espresso je napriek tomu tvorené výlučne z arabiky.

ESPRESSO BLEND No. 2 je z našej edície káv B.O.P. Pražiareň vhodných do kancelárií firiem, kaviarní alebo domácností. Dobre sa pripravuje v automatických kávovaroch, pričom len na Vás záleží ako kávovar nastavíte. Malými zmenami sa dá docieliť, že káva zmohutnie alebo sa zjemní. Všetko je v nastavení Vášho stroja.

Naša káva sa skladá z 3 druhov arabiky. 40% kávy tvorí India. India pestuje kávu od nepamäti a hovorí sa, že kávovník priniesol do Indie prvýkrát pútnik z Jemenu, zrnká zasadil v horách, ktoré dnes poznáme pod názvom Baba Budangiri. Káva sa pestuje v oblasti štátu Karnataka v nadmorskej výške od 700 do 1200 m n.m.. Káva sa zbiera len ručne, keďže sa jedná o hornaté oblasti. Naša indická káva je zmesou odrôd Kent a Katimor.

Druhá káva je tvorená 40 % kávou Papua Nová Guinea. Je to s istotou to najvzdialenejšie miesto na svete, kde sa káva pestuje. Káva sa v tejto ostrovnej krajine začala pestovať okolo roku 1500, kedy sa na ostrov doplavili moreplavci zo Španielska a Portugalska. Kávovník rastie hlboko v pralesoch, kde majú kávovníky prirodzený tieň a dostatok vlahy. Naša káva sa pestuje v nadmorskej výške 1500 až 1800 m n.m. a je z odrody Typica.

Zvyšných 20% našej espresso zmesi predstavuje káva Columbia Excelso. Kolumbia patrí medzi najväčších pestovateľov kávy na svete a zároveň vie dopestovať naozaj mimoriadne kvalitnú kávu. Naša káva sa pestuje v oblasti mierne vlhkého podnebia v blízkosti pohoria Andy, v okolí mesta Medelín. Oblasť, kde sa pestuje je hornatá s nadmorskou výškou 1200 až 1800 m n.m.. Káva pochádza z odrôd Castillo a Caturra.

Celkový výsledok je, že zmes ESPRESSO BLEND No. 2 je super vhodná na prípravu plného espressa a mimoriadne dobre sa dá pripraviť aj z automatického kávovaru.

V našom blogu o pražení kávy sa dozviete viac o tom, ako ju u nás pražíme a čo ovplyvňuje jej výslednú chuť.

Oblasť 40% India / 40% Papua Nová Guinea / 20% Kolumbia
Spracovanie washed
Odroda arabica coffee
Praženie espresso
Intenzita
Acidita

Spôsob prípravy a pôvod

Single Origin Blend
Espresso kávovar Moka kávovar French press Filter Chemex
Táto káva je predurčená na použitie typu:
espresso kávovar.
India / Papua Nová Guinea / Kolumbia
Krajina pôvodu
India / Papua Nová Guinea / Kolumbia

Najnovšie z blogu

13. február 2024 Recept na chutné vegánske tiramisu, ktoré si zamilujete

Recept na chutné vegánske tiramisu, ktoré si zamilujete

Či ste sa rozhodli nejesť živočíšne výrobky z vlastného presvedčenia, alebo pre niektoré potravinové alergie, nemusíte sa vzdávať obľúbených tradičných maškŕt. Vyskúšajte náš recept na vegánske tiramisu, ktoré vás prekvapí svojou jedinečnou chuťou.

31. január 2024 Zelená káva: Ako účinkuje na naše telo a je pre nás prospešná?

Zelená káva: Ako účinkuje na naše telo a je pre nás prospešná?

Pred 10. rokmi zažila zelená káva svoj najväčší rozmach a odvtedy o nej ako o zázraku na chudnutie počujeme stále. Prečítajte si v našom článku, čo je zelená káva a aké látky obsahuje. Je pre nás naozaj taká dobrá?

30. január 2024 Recept na čaj z nádchovníka: Zázračná rastlina, ktorú si ľahko vypestujete aj doma

Recept na čaj z nádchovníka: Zázračná rastlina, ktorú si ľahko vypestujete aj doma

Nádchovník sa stáva pre svoju nenáročnosť čoraz obľúbenejšiou liečivou rastlinou. Prečítajte si náš článok a zistite, aké benefity nám prináša, čo obsahuje, alebo ako sa pestuje. Okrem toho sa môžete inšpirovať aj jednoduchým receptom na chutný čaj z nádchovníka, ktorý je nenáročný na prípravu.

16. január 2024 Správne skladovanie kávy: Ako zabezpečiť, aby bola čerstvá čo najdlhšie?

Správne skladovanie kávy: Ako zabezpečiť, aby bola čerstvá čo najdlhšie?

Obsah kofeínu nie je to jediné, na čo by ste pri káve mali dávať pozor. Prečítajte si náš článok a zistite, čo robiť, aby ste si udržali vašu kávu čerstvú čo najdlhšie.

Doprava na Slovensko zdarma Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!