SOB Single origin blend – B.O.P. pražiareň
Espresso Blend No.2 (1kg)


21,90 € 21,90 €/kg 18,2500 € bez DPH


Obsah balenia: 100 % arabika - pražená zrnková káva
Hmotnosť: 1000 g
Dostupnosť: 29 ks na sklade
Vyrobené na Slovensku. Baliarne obchodu, a.s. Poprad, Hraničná 664/16, 058 01 Poprad

Espresso Blend No. 2 sme vytvorili pre tých, ktorí obľubujú kávy s menšou aciditou a skôr vyhľadávajú čokoládové a orieškové tóny.

Kávovú zmes sme zložili z troch druhov Single Origin káv, a to v pomere 40 % India, 40 % Paupa Nová Guinea a 20 % Kolumbia. Pestovanie kávy má v Indii dlhoročnú tradíciu. Hovorí sa, že prvé kávové zrná potajme doviezol sufijský mních Baba Budan až z Jemenu. Zrnká zasadil v horách, v ktorých sa káva pestuje dodnes a ktoré nesú jeho meno – Baba Budan giri.

Pohorie sa nachádza v štáte Karnataka, kde sa kávovníky pestujú v nadmorskej výške od 700 do 1 200 m n. m. Kávové čerešne sú zbierané len ručne, pretože ide o hornatú oblasť. Vďaka tomu farmári dodávajú len tie najkvalitnejšie zrná.

Súčasťou Espresso Blend No. 2 je aj káva z Papuy Novej Guinei. Nie je úplne jasné, kedy sa presne začala káva na ostrove pestovať. Najčastejšie sa však uvádza, že prvé kávovníky priviezli nemeckí kolonizátori koncom 19. storočia. Komerčný úspech však zaznamenala až v 20. rokoch 20. storočia. Kávové kríky rastú hlboko v pralesoch, kde majú dostatok vlahy a tieňa. Naša káva sa pestuje v nadmorskej výške okolo 1 500 – 1 800 m n. m. a je z odrody Typica.

Zvyšných 20 % nášho blendu tvorí káva columbia excelso, ktorá je zmesou odrôd Kent a Catimor. Kolumbia patrí vo svete medzi najväčších pestovateľov kávy, ktorá dosahuje mimoriadne kvality. Do zmesi sme vybrali zrná, ktoré sa pestujú v oblasti s mierne vlhkým podnebím v blízkosti Ánd, v okolí mesta Medellín. Káva tak rastie v ideálnej nadmorskej výške 1 200 až 1 800 m n. m. Všetky zrná boli spracované mokrým spôsobom. Espresso Blend No. 2 je najvhodnejšie na espresso, no vychutnať si môžete aj cappuccino či flat white.

V našom blogu sa dozviete, ako pražíme kávu a čo ovplyvňuje jej výslednú chuť.

Oblasť 40% India / 40% Papua Nová Guinea / 20% Kolumbia
Spracovanie washed
Odroda arabica coffee
Praženie espresso
Intenzita
Acidita

Spôsob prípravy a pôvod

Single Origin Blend
Espresso kávovar Moka kávovar French press Filter Chemex
Táto káva je predurčená na použitie typu:
espresso kávovar.
India / Papua Nová Guinea / Kolumbia
Krajina pôvodu
India / Papua Nová Guinea / Kolumbia

Najnovšie z blogu

22. júl 2024 Batch brew: Prekvapkávaná káva v modernom šate

Batch brew: Prekvapkávaná káva v modernom šate

Kedysi obľúbená v domácnostiach, dnes nechýba v žiadnej dobrej kaviarni. Batch brew je typ staršej filtrovanej kávy, ktorej popularita spočíva v jednoduchosti a rýchlosti prípravy. Prečítajte si náš článok a zistite, odkiaľ pochádza, ako sa pripravuje a prečo si práve batch brew zaslúži vašu pozornosť.

19. júl 2024 Recept na rýchly egrešový sirup

Recept na rýchly egrešový sirup

Máte chuť na nápoj, ktorý vás počas horúcich letných dní osvieži a zároveň dodá vášmu telu vitamíny? Vyskúšajte domáci egrešový sirup, ktorý má pozitívne účinky na vaše zdravie, sviežu chuť a jeho príprava nie je vôbec náročná.

12. júl 2024 Recept na kávovú zmrzlinu

Recept na kávovú zmrzlinu

Počas horúcich letných mesiacov, keď hľadáte spôsoby, ako si vychutnať kávu inak než horúcu, je kávová zmrzlina ideálne riešenie. Tento lahodný dezert nie je len osviežujúci, ale vás aj nabudí. Inšpirujte sa naším receptom a vychutnajte si v každej lyžičke intenzívnu chuť kávy.

12. júl 2024 Arabica vs Robusta - Aké sú hlavné rozdiely medzi?

Arabica vs Robusta - Aké sú hlavné rozdiely medzi?

Pri výbere kávy si možno kladiete otázku, či je lepšia arabica alebo robusta. Líšia sa chuťou, arómou a aj pestovaním. Prečítajte si náš článok a zistite, aké sú medzi nimi ďalšie rozdiely.

Doprava na Slovensko zdarma Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!