SOB Single origin blend – B.O.P. pražiareň
Espresso Blend No.2 (1kg)


21,90 € 21,90 €/kg 18,2500 € bez DPH


Obsah balenia: 100 % arabika - pražená zrnková káva
Hmotnosť: 1000 g
Dostupnosť: 50 ks na sklade
Vyrobené na Slovensku. Baliarne obchodu, a.s. Poprad, Hraničná 664/16, 058 01 Poprad

Espresso Blend No. 2 sme vytvorili pre tých, ktorí obľubujú kávy s menšou aciditou a skôr vyhľadávajú čokoládové a orieškové tóny.

Kávovú zmes sme zložili z troch druhov Single Origin káv, a to v pomere 40 % India, 40 % Paupa Nová Guinea a 20 % Kolumbia. Pestovanie kávy má v Indii dlhoročnú tradíciu. Hovorí sa, že prvé kávové zrná potajme doviezol sufijský mních Baba Budan až z Jemenu. Zrnká zasadil v horách, v ktorých sa káva pestuje dodnes a ktoré nesú jeho meno – Baba Budan giri.

Pohorie sa nachádza v štáte Karnataka, kde sa kávovníky pestujú v nadmorskej výške od 700 do 1 200 m n. m. Kávové čerešne sú zbierané len ručne, pretože ide o hornatú oblasť. Vďaka tomu farmári dodávajú len tie najkvalitnejšie zrná.

Súčasťou Espresso Blend No. 2 je aj káva z Papuy Novej Guinei. Nie je úplne jasné, kedy sa presne začala káva na ostrove pestovať. Najčastejšie sa však uvádza, že prvé kávovníky priviezli nemeckí kolonizátori koncom 19. storočia. Komerčný úspech však zaznamenala až v 20. rokoch 20. storočia. Kávové kríky rastú hlboko v pralesoch, kde majú dostatok vlahy a tieňa. Naša káva sa pestuje v nadmorskej výške okolo 1 500 – 1 800 m n. m. a je z odrody Typica.

Zvyšných 20 % nášho blendu tvorí káva columbia excelso, ktorá je zmesou odrôd Kent a Catimor. Kolumbia patrí vo svete medzi najväčších pestovateľov kávy, ktorá dosahuje mimoriadne kvality. Do zmesi sme vybrali zrná, ktoré sa pestujú v oblasti s mierne vlhkým podnebím v blízkosti Ánd, v okolí mesta Medellín. Káva tak rastie v ideálnej nadmorskej výške 1 200 až 1 800 m n. m. Všetky zrná boli spracované mokrým spôsobom. Espresso Blend No. 2 je najvhodnejšie na espresso, no vychutnať si môžete aj cappuccino či flat white.

V našom blogu sa dozviete, ako pražíme kávu a čo ovplyvňuje jej výslednú chuť.

Oblasť 40% India / 40% Papua Nová Guinea / 20% Kolumbia
Spracovanie washed
Odroda arabica coffee
Praženie espresso
Intenzita
Acidita

Spôsob prípravy a pôvod

Single Origin Blend
Espresso kávovar Moka kávovar French press Filter Chemex
Táto káva je predurčená na použitie typu:
espresso kávovar.
India / Papua Nová Guinea / Kolumbia
Krajina pôvodu
India / Papua Nová Guinea / Kolumbia

Najnovšie z blogu

30. september 2024 Ako na výrobu brusnicového džemu a k čomu všetkému sa hodí?

Ako na výrobu brusnicového džemu a k čomu všetkému sa hodí?

Brusnice sú malé červené bobuľky, ktoré nájdete v borovicových či smrekových lesoch a rašeliniskách v Európe, Ázii a Severnej Amerike. Prečítajte si náš článok a dozveďte sa viac o ich blahodarných účinkoch, ako aj príprave brusnicového džemu.

23. september 2024 Recept na domáci „pumpkin spice“ sirup

Recept na domáci „pumpkin spice“ sirup

Pumpkin spice sirup, alebo aj tekvicový sirup, je kombináciou škorice, muškátového orieška, zázvoru a klinčekov. Ak máte radi jesenné chute a chcete si tento sirup pripraviť doma, môžete jednoducho vytvoriť vlastnú verziu a mať ju poruke počas celej jesene.

12. september 2024 Kombucha – recept: Ako si ju jednoducho vyrobiť doma

Kombucha – recept: Ako si ju jednoducho vyrobiť doma

Kombucha je fermentovaný nápoj, ktorý má pozitívne účinky na trávenie a imunitu. Hoci si ju často kupujeme vo fľašiach alebo vychutnávame v kaviarni, takto spracovaná kombucha býva pasterizovaná, čo znamená, že väčšina jej prospešných baktérií je zničená.

3. september 2024 Káva a žlčník: Ako ovplyvňuje váš obľúbený nápoj zdravie žlčníka?

Káva a žlčník: Ako ovplyvňuje váš obľúbený nápoj zdravie žlčníka?

Máte problémy so žlčníkom a neodmysliteľnou súčasťou každého vášho dňa je šálka kávy? Potom by ste mali vedieť, aký je medzi ňou a zdravím žlčníka vzťah.

Doprava na Slovensko zdarma Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!