filter icon FILTER
Specialty coffee

Specialty coffee: Čo sú kávové vlny a ktorej vďačíme za vznik?

Vývoj kávovej kultúry môžeme popísať cez „vlny“, ktoré odrážajú aktuálne spoločenské nastavenie vo svete. Viete, ktorej môžeme vďačiť za specialty coffee a čo vlastne znamenajú? Prečítajte si v našom blogu.

čítať ďalej


lahodné čajové rezy

Recept na šťavnaté čajové rezy

Máte chuť vyskúšať nový recept a hľadáte inšpiráciu? Vyskúšajte náš recept na šťavnaté čajové rezy. Hoci sa vám príprava môže na prvý pohľad zdať náročná, s naším postupom to ľahko zvládnete.

čítať ďalej


vegánske tiramisu

Recept na chutné vegánske tiramisu, ktoré si zamilujete

Či ste sa rozhodli nejesť živočíšne výrobky z vlastného presvedčenia, alebo pre niektoré potravinové alergie, nemusíte sa vzdávať obľúbených tradičných maškŕt. Vyskúšajte náš recept na vegánske tiramisu, ktoré vás prekvapí svojou jedinečnou chuťou.

čítať ďalej


Zelená zrnková káva

Zelená káva: Ako účinkuje na naše telo a je pre nás prospešná?

Pred 10. rokmi zažila zelená káva svoj najväčší rozmach a odvtedy o nej ako o zázraku na chudnutie počujeme stále. Prečítajte si v našom článku, čo je zelená káva a aké látky obsahuje. Je pre nás naozaj taká dobrá?

čítať ďalej


čaj z nádchovníka

Recept na čaj z nádchovníka: Zázračná rastlina, ktorú si ľahko vypestujete aj doma

Nádchovník sa stáva pre svoju nenáročnosť čoraz obľúbenejšiou liečivou rastlinou. Prečítajte si náš článok a zistite, aké benefity nám prináša, čo obsahuje, alebo ako sa pestuje. Okrem toho sa môžete inšpirovať aj jednoduchým receptom na chutný čaj z nádchovníka, ktorý je nenáročný na prípravu.

čítať ďalej


Tipy na skladovanie káv

Správne skladovanie kávy: Ako zabezpečiť, aby bola čerstvá čo najdlhšie?

Obsah kofeínu nie je to jediné, na čo by ste pri káve mali dávať pozor. Prečítajte si náš článok a zistite, čo robiť, aby ste si udržali vašu kávu čerstvú čo najdlhšie.

čítať ďalej


Káva s maslom a kokosovým olejom

Káva s maslom a kokosovým olejom: Zázračný liek alebo módny trend?

Káva s maslom či kokosovým olejom, známa aj ako bulletproof káva, sa stáva stále populárnejšou. Táto nezvyčajná kombinácia dodáva každej šálke niečo viac, než len dávku energie.

čítať ďalej


recept charlotte torta

Recept na kávovo-čokoládovú charlotte tortu: Kráľovský dezert na mnoho spôsobov

Hľadáte rýchly dezert, ktorý dobre vyzerá a ešte lepšie chutí? Pripravte si podľa nášho receptu kávovo-čokoládovú charlotte tortu, ktorá vám nezaberie veľa času.

čítať ďalej


medovníčky so zázvorovým krémom

Recept na medovníčky so zázvorovým krémom: Jemné medové cesto s nadýchanou plnkou

K Vianociam neodmysliteľne patria medovníčky. Ak ste ich ešte nepiekli, vyskúšajte náš jednoduchý recept na medovníčky plnené zázvorovým krémom. K tomu si pripravte hrejivý jablkový cider z ovocného čaju a vychutnajte si pravú vianočnú atmosféru.

čítať ďalej


mille-feuille

Recept na Mille-feuille s kávovým krémom: jednoduchý francúzsky dezert s dlhoročnou tradíciou

Vyskúšajte si pripraviť sladké potešenie z Francúzska – Mille-feuille. Tento tradičný recept poteší nejedného milovníka nenáročných a zároveň veľmi chutných zákuskov.

čítať ďalej


Doprava na Slovensko zdarma Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!