filter icon FILTER

O káve – Príprava kávy

Batch brew káva

Batch brew: Prekvapkávaná káva v modernom šate

Kedysi obľúbená v domácnostiach, dnes nechýba v žiadnej dobrej kaviarni. Batch brew je typ staršej filtrovanej kávy, ktorej popularita spočíva v jednoduchosti a rýchlosti prípravy. Prečítajte si náš článok a zistite, odkiaľ pochádza, ako sa pripravuje a prečo si práve batch brew zaslúži vašu pozornosť.

čítať ďalej


Arabika vs robusta

Arabica vs Robusta - Aké sú hlavné rozdiely medzi?

Pri výbere kávy si možno kladiete otázku, či je lepšia arabica alebo robusta. Líšia sa chuťou, arómou a aj pestovaním. Prečítajte si náš článok a zistite, aké sú medzi nimi ďalšie rozdiely.

čítať ďalej


Affogato káva v sklenenom pohári

Affogato alebo káva so zmrzlinou: Ako si ju pripraviť?

Máte chuť na rýchly a osviežujúci dezert, ktorý vás príjemne nabudí aj počas horúcich letných dní? Vyskúšajte taliansku lahôdku z kávy a zmrzliny – affogato. Prečítajte si náš článok a vyskúšajte náš jednoduchý recept.

čítať ďalej


pohár s espresso tonikom

Ako pripraviť espresso tonic a prečo ho musíte vyskúšať aj vy?

Espresso tonic je osviežujúci nápoj, ktorý spája intenzívnu chuť kávy s bublinkovou sviežosťou toniku. Táto nezvyčajná kombinácia vytvára zaujímavý chuťový zážitok, ktorý si získava čoraz viac priaznivcov. Chcete vedieť, ako si ho pripraviť aj doma? Inšpirujte sa naším jednoduchým receptom.

čítať ďalej


žena pripravuje kávovar na odvápnenie

Ako správne odvápniť kávovar?

Každý kávovar sa raz za čas zanesie vodným kameňom. Ten má priamy vplyv na jeho fungovanie, dokonca i na samotnú chuť kávy. Chcete vedieť, ako svoj kávovar najjednoduchšie odvápniť? Prečítajte si náš článok s praktickými tipmi.

čítať ďalej


Zelená zrnková káva

Zelená káva: Ako účinkuje na naše telo a je pre nás prospešná?

Pred 10. rokmi zažila zelená káva svoj najväčší rozmach a odvtedy o nej ako o zázraku na chudnutie počujeme stále. Prečítajte si v našom článku, čo je zelená káva a aké látky obsahuje. Je pre nás naozaj taká dobrá?

čítať ďalej


Káva s maslom a kokosovým olejom

Káva s maslom a kokosovým olejom: Zázračný liek alebo módny trend?

Káva s maslom či kokosovým olejom, známa aj ako bulletproof káva, sa stáva stále populárnejšou. Táto nezvyčajná kombinácia dodáva každej šálke niečo viac, než len dávku energie.

čítať ďalej


hario V60

Recept na Hario V60: Pripravte si prekvapkávanú kávu ako od baristu

Ste fanúšikom alternatívnych príprav káv? Inšpirujte sa receptom na prípravu lahodnej kávy cez hario V60 od svetovo uznávaného baristu. Čo to vlastne je, a ako si cezeň pripraviť kávu ako od profíka, sa dočítate v našom článku.

čítať ďalej


Cukor alebo med do kávy

Mlieko, cukor alebo med: Patria do kávy?

Každý kávičkár si svoju šálku kávy vychutnáva po svojom. Niekto ju má rád so zohriatym mliekom a dvoma cukrami, iný zase nedá dopustiť na čistú „čiernu“ kávu.

čítať ďalej


Ručný mlynček na kávu

Ako vybrať správny mlynček na kávu?

Prečítajte si, ako vybrať kávový mlynček tak, aby ste s pripraveným nápojom ulahodili aj tomu najnáročnejšiemu kávičkárovi.

čítať ďalej


Doprava na Slovensko zdarma Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!