Voňavé kvety bazy čiernej sa s veľkou obľubou používajú na prípravu sirupov. Vedeli ste však, že okrem kvetov z nej viete použiť aj jej plody?
Ak ste boli na výlete vo Veľkej Británii, určite ste sa stretli so zvykom pitia čaju o piatej. Ak nie, minimálne ste už o ňom počuli. Chceli by ste si takýto čajový „dýchánek“ pripraviť aj doma?
Hoci višne nie sú také populárne ako čerešne, takisto obsahujú veľa prospešných látok, pre ktoré by ste ich nemali zavrhnúť. Napríklad vitamín A, C či dokonca melatonín.
Mäta prieporná je súčasťou mnohých letných drinkov, šalátov či liečivých prípravkov. Takisto je účinná pri ochrane pred rôznymi škodcami a je skvelým prírodným repelentom.
Medovkový sirup má všestranné využitie. V zime si ho môžete pridať ako sladidlo do čajov, v lete je zase vynikajúci na dochutenie limonád. Okrem skvelej chuti má na naše telo aj blahodarné účinky.
Určite viete, že z bazy sa dá veľmi ľahko pripraviť lahodný sirup či limonáda. Tušili ste však, že si z jej kvetov môžete vyrobiť aj bazové víno?
Vedeli ste, že z voňavého orgovánu si viete vyrobiť aj sirup? Účinky orgovánového sirupu využívali pri liečbe rôznych ochorení už v minulosti. Jeho príprava nie je zložitá a zvládne ju každý.
Vaječný likér patrí medzi klasické nápoje na nejednom sviatočnom stole. Hoci si ho viete kúpiť v obchode, najlepší vaječný likér bude aj tak ten, ktorý si sami urobíte.
Počas chladných dní padne vhod sa zahriať zdravým a teplým nápojom. Okrem lahodnej šálky čaju či kávy skúste aj menej tradičnú možnosť. Pripravte si chutné domáce horúce jabĺčko.
Podľa nášho receptu sú obľúbené mini pavlovky s kávovým krémom jednoduchšie na prípravu, než by sa mohlo zdať. Skúste si ich pripraviť a uvidíte sami!