Ostalo vám veľa ovocia a neviete, čo s ním? Pripravte si lahodný domáci pečený čaj. Skvele sa hodí na dlhé zimné večery či posedenia s priateľmi.
Kamilka alebo inak rumanček kamilkový je jednou z najobľúbenejších byliniek na Slovensku. Rastie takmer všade a ľahko sa zbiera i suší. Účinky kamilkového čaju sú navyše overené generáciami. Zistite, ako kamilku zbierať, sušiť aj na čo všetko ju môžete využiť.
Prospešné účinky zelených listov čajovníka poznali v starovej Číne už pred 6 000 rokmi. Zvyšok sveta sa však o ňom prvýkrát dopočul až v polovici 17. storočia.
Matcha latte vás na prvý pohľad zaujme jasnozelenou farbou. Hoci v sebe spája výraznú chuť kvalitného zeleného čaju a mlieka, tradičný nápoj z krajiny vychádzajúceho slnka stojí za vyskúšanie.
Chai latte v sebe spája výrazné chute ďalekej Indie a britskú čajovú tradíciu. V slovenských kaviarňach ho často nájdete s pridaným espressom. To tam však podľa originálnej receptúry nepatrí.
Je tu čas zimy, ktorá vie potrápiť naše energetické zásoby. Rozhýbať sa niekedy nemusí byť ľahké. Čaj ENERGIA vám však pomôže pri naberaní nových síl.
Yerba Maté je čaj vyrobený zo sušených listov celoročne zeleného stromu, ktorý sa nazýva cezmína paraguajská.
Hloh obyčajný síce nesie vo svojom názve prívlastok obyčajný, no určite to nie je iba všedná rastlina. Patrí medzi tŕnité kríky s bohatým rozkonárením.
Vlčí chvost či babské ucho, ako sa ľudovo nazýva šalvia lekárska, je tradičná bylinka používaná už stáročia. Medicínsky názov Salvia je odvodený zo slova „salvus‟
Krásne červené plody, ktoré zdobia jesenné polia a okraje lesov, sú nielen nádherným symbolom jesene, no aj výborná surovina na šípkový čaj, džem, olej či domáci sirup z čerstvých šípok.