filter icon FILTER
Pravé kávové zrná

Recept na pravé kávové zrná


Obsah článku

Ingrediencií nie je veľa, nech sa páči, tu je zoznam:

Krém

  • 1 salko,
  • 60 g kakaa,
  • 100 g cukru,
  • 150 g HERA,
  • 270 g masla,
  • 8 čajových lyžíc mletej kávy Popradská Extra špeciál.

Biela hmota na obalenie

  • 200 g polotučného sušeného mlieka,
  • 200 g práškového cukru,
  • 160 g CERA.

Čokoládová poleva

  • čokoládové „peniažky“,
  • olej.
Recept na zákusok kávove zrná

Postup prípravy na kávové zrno

1. Nad parou si vymiešame salko, cukor a kakao. Miešame 20 až 30 minút do tuhšej konzistencie. Hmotu necháme úplne vychladnúť a opatrne zašľaháme maslo a HERU izbovej teploty. Na záver do krému pridáme to najlepšie - mletú kávu Popradská Extra špeciál.

2. Bielu hmotu na obalenie pripravíte zo zmesi preosiateho sušeného mlieka a práškového cukru. K nej primiešavame na plátky nakrájanú CERU izbovej teploty a vymiesime cesto. Ak je cesto tvrdé, alebo sypké, primiešame trochu viac CERY. Ak, ale nemáte čas a trpezlivosť na prípravu tejto hmoty, kľudne ju nahraďte kupovaným marcipánom.

Forma na kávove zrná

3. Práškovým cukrom si posypeme dosku, na ktorej vyvaľkáme bielu hmotu. Formu na kávové zrná takisto jemne posypeme práškovým cukrom a vložíme do nej vyvaľkanú hmotu, povtláčame, nakôpkujeme kávovú plnku a prikryjeme opäť bielou hmotou.

Pečenie kávových zŕn

4. Vytvarované kávové zrná vyklopíme z formy, poukladáme do uzatvárateľnej nádoby a necháme odpočívať v chladničke do stuhnutia.

5. Hotové kávové zrná obalíme v čokoládovej poleve. Tú si pripravíme z čokoládových „peniažkov“, ktoré nad parou necháme roztopiť a vymiešame s trochou oleja do požadovanej konzistencie. Odstavíme od pary a obaľujeme. Na manipuláciu pri obaľovaní sú ideálne vidličky. Čokoládou pooblievané zrná ukladáme na mriežku.

Kávové zrná poukladané na mriežke

Kávové zrná patria medzi klasiku na svadbách, v našich cukrárňach, ale aj v domácnostiach počas blížiacich sa Vianoc. Je to sýty, sladký a kávou prevoňaný zákusok, ktorý vynikajúco chutí vychladený k horúcej káve.

Sladkú chuť vám prajem ;)

Kávové zrná z mletej kávy Kávové zrná z mletej kávy

Ohodnotiť recept

Spoznajte svet kávy a čaju

Newsletter

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

Chcem sa prihlásiť
Doprava na Slovensko zdarma Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!