filter icon FILTER

Aby ste si mohli pozrieť video, prosím, povoľte používanie marketingových cookies, alebo si toto video môžete pozrieť priamo na YouTube.

Recept na kávovo-orieškový chlebíček


Obsah článku

Vyskúšajte tento jednoduchý a chutný recept na kávovo-orieškový chlebíček poliaty mliečnou polevou. Je ideálny na sladké raňajky alebo ako desiata do školy.

Kávovo-orieškový chlebíček

Ingrediencie na chlebíček

  • 130 g trstinového cukru
  • 175 g masla izbovej teploty
  • 1 lyžička vanilkovej pasty
  • 3 vajcia L
  • 175 g hladkej špaldovej múky
  • 10 g kypriaceho prášku
  • 75 g nasekaných lieskových orieškov
  • 100 g nasekanej čokolády 70%
  • 50 ml espressa Popradskej kávy CREMA INTENSO aroma

Ingrediencie na polevu

  • 150 g práškového cukru
  • 2-3 lyžice mlieka

Postup prípravy kávových lamingtoniek

  1. Na prípravu cesta zmiešajte v miske maslo, cukor a vanilkovú pastu. Vyšľahajte do peny. Keď je maslová zmes nadýchaná, po jednom pridajte vajcia a vždy ich dôkladne zapracujte.
  2. Do cesta postupne zapracujte múku zmiešanú s kypriacim práškom. Nakoniec pridajte nasekané oriešky, čokoládu a kávu a jemne premiešajte.
  3. Cesto vylejte do formy na chlebíček, ktorú ste si vyložili papierom na pečenie alebo vymazali maslom a vysypali polohrubou múkou. Povrch cesta jemne uhlaďte a posypte trstinovým cukrom.
  4. Vložte do rúry vyhriatej na 170 °C a pečte 50-60 minút. Urobte test špajľou. Po upečení nechajte chlebíček vychladnúť. Potom ho polejte mliečnou polevou, ktorú si pripravíte tak, že zmiešate mlieko s práškovým cukrom. Hotový chlebíček môžete podávať.

Ohodnotiť recept

Spoznajte svet kávy a čaju

Newsletter

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

Chcem sa prihlásiť
Doprava na Slovensko zdarma Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!