filter icon FILTER
Kávovo-orieškový chlebíček

Recept na kávovo-orieškový chlebíček


Obsah článku

Vyskúšajte tento jednoduchý a chutný recept na kávovo-orieškový chlebíček poliaty mliečnou polevou. Je ideálny na sladké raňajky alebo ako desiata do školy.

Ingrediencie na chlebíček

  • 130 g trstinového cukru
  • 175 g masla izbovej teploty
  • 1 lyžička vanilkovej pasty
  • 3 vajcia L
  • 175 g hladkej špaldovej múky
  • 10 g kypriaceho prášku
  • 75 g nasekaných lieskových orieškov
  • 100 g nasekanej čokolády 70%
  • 50 ml espressa Popradskej kávy CREMA INTENSO aroma

Ingrediencie na polevu

  • 150 g práškového cukru
  • 2-3 lyžice mlieka

Aby ste si mohli pozrieť video, prosím, povoľte používanie marketingových cookies, alebo si toto video môžete pozrieť priamo na YouTube.

Postup prípravy kávových lamingtoniek

  1. Na prípravu cesta zmiešajte v miske maslo, cukor a vanilkovú pastu. Vyšľahajte do peny. Keď je maslová zmes nadýchaná, po jednom pridajte vajcia a vždy ich dôkladne zapracujte.
  2. Do cesta postupne zapracujte múku zmiešanú s kypriacim práškom. Nakoniec pridajte nasekané oriešky, čokoládu a kávu a jemne premiešajte.
  3. Cesto vylejte do formy na chlebíček, ktorú ste si vyložili papierom na pečenie alebo vymazali maslom a vysypali polohrubou múkou. Povrch cesta jemne uhlaďte a posypte trstinovým cukrom.
  4. Vložte do rúry vyhriatej na 170 °C a pečte 50-60 minút. Urobte test špajľou. Po upečení nechajte chlebíček vychladnúť. Potom ho polejte mliečnou polevou, ktorú si pripravíte tak, že zmiešate mlieko s práškovým cukrom. Hotový chlebíček môžete podávať.

Ohodnotiť recept

Spoznajte svet kávy a čaju

Newsletter

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

Chcem sa prihlásiť
Doprava na Slovensko zdarma Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!