Pokiaľ obľubujete chuť sladkej kávy, tento recept si zamilujete. Stačia vám len 4 ingrediencie, aby ste si vyrobili sladkú pochúťku z vašej obľúbenej Popradskej kávy.
Pri príprave kávy máte dve možnosti - zalievanie horúcou alebo studenou vodou podľa toho, akú intenzívnu chuť kávy preferujete. Platí, že zrniečka zaliate horúcou vodou pustia viac arómy než tie, ktoré vylúhujete v studenej. Či už zvolíte prvý, alebo druhý spôsob, nechajte kávu poriadne odležať v chladničke. Pokiaľ nemáte karamelový sirup a chcete si karamel vyrobiť doma, myslite na to, že ho treba do kávy pridať, ešte kým je horúca. Poriadne ho zamiešajte s kávou a nechajte vychladnúť. Karamelový sirup môžete pridať aj do studenej kávy. Na záver dolejte mlieko a poriadne zmes premiešajte.
Ak nemáte radi mliečnu chuť kávy, mlieko vôbec nepridávajte. Namiesto karamelového sirupu môžete použiť akýkoľvek sirup, ktorý máte po ruke.