Partner Blend No.2 - 250 g – B.O.P. pražiareň
čierny sáčok


7,90 € 31,60 €/kg 6,6387 € bez DPH


Obsah balenia: 100 % arabika - zrnková káva
Hmotnosť: 250 g
Dostupnosť: produkt nie je dostupný
Vyrobené na Slovensku. Baliarne obchodu, a.s. Poprad, Hraničná 664/16, 058 01 Poprad

Espresso zmes Blend No. 2 je espresso presne pre tých, ktorí preferujú potlačenú aciditu skôr hľadajú plnú bohatú chuť s tónmi orieškov a čokolády. Toto espresso je napriek tomu tvorené výlučne z arabiky.

ESPRESSO BLEND No. 2 je z našej edície káv B.O.P. Pražiareň vhodných do kancelárií firiem, kaviarní alebo domácností. Dobre sa pripravuje v automatických kávovaroch, pričom len na Vás záleží ako kávovar nastavíte. Malými zmenami sa dá docieliť, že káva zmohutnie alebo sa zjemní. Všetko je v nastavení Vášho stroja.

Naša káva sa skladá z 3 druhov arabiky. 40% kávy tvorí India. India pestuje kávu od nepamäti a hovorí sa, že kávovník priniesol do Indie prvýkrát pútnik z Jemenu, zrnká zasadil v horách, ktoré dnes poznáme pod názvom Baba Budangiri. Káva sa pestuje v oblasti štátu Karnataka v nadmorskej výške od 700 do 1200 m n.m.. Káva sa zbiera len ručne, keďže sa jedná o hornaté oblasti. Naša indická káva je zmesou odrôd Kent a Katimor.

Druhá káva je tvorená 40 % kávou Papua Nová Guinea. Je to s istotou to najvzdialenejšie miesto na svete, kde sa káva pestuje. Káva sa v tejto ostrovnej krajine začala pestovať okolo roku 1500, kedy sa na ostrov doplavili moreplavci zo Španielska a Portugalska. Kávovník rastie hlboko v pralesoch, kde majú kávovníky prirodzený tieň a dostatok vlahy. Naša káva sa pestuje v nadmorskej výške 1500 až 1800 m n.m. a je z odrody Typica.

Zvyšných 20% našej espresso zmesi predstavuje káva Columbia Excelso. Kolumbia patrí medzi najväčších pestovateľov kávy na svete a zároveň vie dopestovať naozaj mimoriadne kvalitnú kávu. Naša káva sa pestuje v oblasti mierne vlhkého podnebia v blízkosti pohoria Andy, v okolí mesta Medelín. Oblasť, kde sa pestuje je hornatá s nadmorskou výškou 1200 až 1800 m n.m.. Káva pochádza z odrôd Castillo a Caturra.

Celkový výsledok je, že zmes ESPRESSO BLEND No. 2 je super vhodná na prípravu plného espressa a mimoriadne dobre sa dá pripraviť aj z automatického kávovaru.

V našom blogu o pražení kávy sa dozviete viac o tom, ako ju u nás pražíme a čo ovplyvňuje jej výslednú chuť.

Spôsob prípravy

Spôsob prípravy

Na prípravu kvalitného nápoja použite 7 g kávy na jednu šálku.

Spôsob prípravy

Táto káva je predurčená na použitie typu presso.

Spôsob prípravy

Takto pripravená káva vynikne v svojej plnej chuti a aróme.

Najnovšie z blogu

15. december 2025 Bylinky na močové cesty: Ktoré zmiernia zápal?

Bylinky na močové cesty: Ktoré zmiernia zápal?

Bylinky na močové cesty môžu byť účinným prírodným spôsobom, ako podporiť zdravie močového systému. Obsahujú látky, ktoré znižujú zápaly, podporujú preplach močových ciest a pomáhajú predchádzať infekciám.

2. december 2025 Pečieme s deťmi: Čokoládové stromčeky a ovocný punč

Pečieme s deťmi: Čokoládové stromčeky a ovocný punč

Vianočné pečenie nemusí byť vôbec zložité ani časovo náročné. S pár jednoduchými surovinami dokážete vytvoriť sladké voňavé pečivo.

2. december 2025 Recept na vianočný veniec z profiteroliek s kávovým krémom

Recept na vianočný veniec z profiteroliek s kávovým krémom

Vôňa čerstvej kávy, perníkové korenie a zlatisté profiterolky sa spájajú v jednom sviatočnom dezerte, ktorý zaručene upúta pozornosť.

2. december 2025 Ristretto vs. espresso: Hlavné rozdiely, ktoré ovplyvňujú chuť

Ristretto vs. espresso: Hlavné rozdiely, ktoré ovplyvňujú chuť

Neviete, či si dať ristretto alebo espresso? Oba nápoje ponúkajú intenzívny kávový zážitok, no každý iným spôsobom.

Doprava na Slovensko zdarma Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!