Partner Blend No.2 - 250 g – B.O.P. pražiareň
žltý sáčok


7,20 € 28,80 €/kg 6,0000 € bez DPH


Obsah balenia: 100 % arabika - zrnková káva
Hmotnosť: 250 g
Dostupnosť: produkt nie je dostupný
Vyrobené na Slovensku. Baliarne obchodu, a.s. Poprad, Hraničná 664/16, 058 01 Poprad

Espresso zmes Blend No. 2 je espresso presne pre tých, ktorí preferujú potlačenú aciditu skôr hľadajú plnú bohatú chuť s tónmi orieškov a čokolády. Toto espresso je napriek tomu tvorené výlučne z arabiky.

ESPRESSO BLEND No. 2 je z našej edície káv B.O.P. Pražiareň vhodných do kancelárií firiem, kaviarní alebo domácností. Dobre sa pripravuje v automatických kávovaroch, pričom len na Vás záleží ako kávovar nastavíte. Malými zmenami sa dá docieliť, že káva zmohutnie alebo sa zjemní. Všetko je v nastavení Vášho stroja.

Naša káva sa skladá z 3 druhov arabiky. 40% kávy tvorí India. India pestuje kávu od nepamäti a hovorí sa, že kávovník priniesol do Indie prvýkrát pútnik z Jemenu, zrnká zasadil v horách, ktoré dnes poznáme pod názvom Baba Budangiri. Káva sa pestuje v oblasti štátu Karnataka v nadmorskej výške od 700 do 1200 m n.m.. Káva sa zbiera len ručne, keďže sa jedná o hornaté oblasti. Naša indická káva je zmesou odrôd Kent a Katimor.

Druhá káva je tvorená 40 % kávou Papua Nová Guinea. Je to s istotou to najvzdialenejšie miesto na svete, kde sa káva pestuje. Káva sa v tejto ostrovnej krajine začala pestovať okolo roku 1500, kedy sa na ostrov doplavili moreplavci zo Španielska a Portugalska. Kávovník rastie hlboko v pralesoch, kde majú kávovníky prirodzený tieň a dostatok vlahy. Naša káva sa pestuje v nadmorskej výške 1500 až 1800 m n.m. a je z odrody Typica.

Zvyšných 20% našej espresso zmesi predstavuje káva Columbia Excelso. Kolumbia patrí medzi najväčších pestovateľov kávy na svete a zároveň vie dopestovať naozaj mimoriadne kvalitnú kávu. Naša káva sa pestuje v oblasti mierne vlhkého podnebia v blízkosti pohoria Andy, v okolí mesta Medelín. Oblasť, kde sa pestuje je hornatá s nadmorskou výškou 1200 až 1800 m n.m.. Káva pochádza z odrôd Castillo a Caturra.

Celkový výsledok je, že zmes ESPRESSO BLEND No. 2 je super vhodná na prípravu plného espressa a mimoriadne dobre sa dá pripraviť aj z automatického kávovaru.

V našom blogu o pražení kávy sa dozviete viac o tom, ako ju u nás pražíme a čo ovplyvňuje jej výslednú chuť.

Spôsob prípravy

Spôsob prípravy

Na prípravu kvalitného nápoja použite 7 g kávy na jednu šálku.

Spôsob prípravy

Táto káva je predurčená na použitie typu presso.

Spôsob prípravy

Takto pripravená káva vynikne v svojej plnej chuti a aróme.

Najnovšie z blogu

9. apríl 2024 Recept na nadýchané lievance s mocha sirupom

Recept na nadýchané lievance s mocha sirupom

Pripravte si nadýchané lievance z celozrnnej múky, ktorých jemne orieškovú chuť dopĺňa lahodný a povzbudzujúci mocha sirup.

3. apríl 2024 Chcete obmedziť pitie kávy v tehotenstve? Zistite, čím ju môžete nahradiť

Chcete obmedziť pitie kávy v tehotenstve? Zistite, čím ju môžete nahradiť

Názory na pitie kávy v tehotenstve sa líšia. Niektorí ľudia hovoria, že šálka kávy denne vám nezaškodí, iní zase tvrdia že by ste ju nemali piť vôbec.

28. marec 2024 Recept na čokoládovo-kávový koláč, ktorý sa vám rozplynie na jazyku

Recept na čokoládovo-kávový koláč, ktorý sa vám rozplynie na jazyku

Máte chuť na sladký a zároveň krehký zákusok, ktorý sa vo vašich ústach roztopí? Vyskúšajte náš recept na čokoládovo-kávový koláč, ktorý je vynikajúci k posedeniu s priateľmi alebo len tak ku dobrej šálke kávy či čaju.

6. marec 2024 Specialty coffee: Čo sú kávové vlny a ktorej vďačíme za vznik?

Specialty coffee: Čo sú kávové vlny a ktorej vďačíme za vznik?

Vývoj kávovej kultúry môžeme popísať cez „vlny“, ktoré odrážajú aktuálne spoločenské nastavenie vo svete. Viete, ktorej môžeme vďačiť za specialty coffee a čo vlastne znamenajú? Prečítajte si v našom blogu.

Doprava na Slovensko zdarma Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!