Espresso Blend No.1 – B.O.P. pražiareň
(250 g)


7,20 € 28,80 €/kg 6,0000 € bez DPH


Obsah balenia: 100 % arabika - zrnková káva
Hmotnosť: 250 g
Dostupnosť: produkt nie je dostupný
Vyrobené na Slovensku. Baliarne obchodu, a.s. Poprad, Hraničná 664/16, 058 01 Poprad

Espresso zmes vytvorená z troch druhov single origin káv. Blend No. 1 je espresso s príjemnou aciditou, ktorá nepreráža a vďaka čomu je káva mimoriadne harmonická a lahodná. Kávu pražíme na espresso, na čo sa aj najviac v príprave hodí.

40 % tejto zmesi predstavuje káva Mexico. Kávovník bol do tejto krajiny dovezený koncom 18. storočia z Antíl. Mexiko sa zameriava najmä na pestovanie odrody Arabiky. Naša káva je z odrody Coatepec a pestuje sa v nadmorskej výške približne 700 až 1000 m n. m. a pestuje sa v oblasti Chiapas.

Druhou zastúpenou kávou je špecialita, ktorú predstavuje Columbia Excelso. Kolumbia patrí medzi najviac rešpektované krajiny v pestovaní kvalitnej kávy. Podnebie na pestovanie kávovníka je mimoriadne vhodné, vďaka dostatku vlahy, ktorá je v oblasti pohoria Andy. Naša káva pochádza z lokality blízkosti mesta Medellin, pričom ju tvorí odroda Castillo a Caturra. Pestuje sa v nadmorskej výške približne 1200 až 1800 m n.m..

Poslednou kávou v našej zmesi Blend No. 1 je top káva z Tanzánie, ktorá dodáva celej zmesi ideálne ovocné tóny. Kávovník v Tanzánii sa pestuje v tejto africkej krajine už od 16. storočia, takže má v tom bohaté skúsenosti. Kávovníky rastú vo vysokej nadmorskej výške okolo 1700 m n.m., pričom rastú v úrodnej vulkanickej pôde. Naša káva pochádza z odrôd Bourbon a Kent.

V našom blogu o pražení kávy sa dozviete viac o tom, ako ju u nás pražíme a čo ovplyvňuje jej výslednú chuť.

Oblasť 40% Mexiko / 40% Kolumbia / 20% Tanzánia
Spracovanie washed
Odroda arabica coffee
Praženie espresso
Intenzita
Acidita

Spôsob prípravy a pôvod

Single Origin Blend
Espresso kávovar Moka kávovar French press Filter Chemex
Táto káva je predurčená na použitie typu:
espresso kávovar.
Mexiko / Kolumbia / Tanzánia
Krajina pôvodu
Mexiko / Kolumbia / Tanzánia

Najnovšie z blogu

14. september 2023 Recept na lahodný bazový džem z plodov

Recept na lahodný bazový džem z plodov

Voňavé kvety bazy čiernej sa s veľkou obľubou používajú na prípravu sirupov. Vedeli ste však, že okrem kvetov z nej viete použiť aj jej plody?

5. september 2023 Recept na pravý anglický čaj s mliekom: Obľúbený nápoj britskej šľachty

Recept na pravý anglický čaj s mliekom: Obľúbený nápoj britskej šľachty

Ak ste boli na výlete vo Veľkej Británii, určite ste sa stretli so zvykom pitia čaju o piatej. Ak nie, minimálne ste už o ňom počuli. Chceli by ste si takýto čajový „dýchánek“ pripraviť aj doma?

15. august 2023 Výberová káva: Čo to je a ako sa hodnotí jej kvalita?

Výberová káva: Čo to je a ako sa hodnotí jej kvalita?

Výberová káva patrí medzi to najlepšie, čo nám kávový svet ponúka. Existovať môže len vďaka odhodlaniu farmárov, pražičov a baristov, pre ktorých je jej kvalita najvyššou prioritou.

10. august 2023 Recept na domáci višňový sirup

Recept na domáci višňový sirup

Hoci višne nie sú také populárne ako čerešne, takisto obsahujú veľa prospešných látok, pre ktoré by ste ich nemali zavrhnúť. Napríklad vitamín A, C či dokonca melatonín.

Doprava na Slovensko zdarma Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 20 € (Akcia platí do 9.10.2023)

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!