Partner Blend No.2 - 250 g – B.O.P. pražiareň
biely sáčok


7,20 € 28,80 €/kg 6,0000 € bez DPH


Obsah balenia: 100 % arabika - zrnková káva
Hmotnosť: 250 g
Dostupnosť: produkt nie je dostupný
Vyrobené na Slovensku. Baliarne obchodu, a.s. Poprad, Hraničná 664/16, 058 01 Poprad

Espresso zmes Blend No. 2 je espresso presne pre tých, ktorí preferujú potlačenú aciditu skôr hľadajú plnú bohatú chuť s tónmi orieškov a čokolády. Toto espresso je napriek tomu tvorené výlučne z arabiky.

ESPRESSO BLEND No. 2 je z našej edície káv B.O.P. Pražiareň vhodných do kancelárií firiem, kaviarní alebo domácností. Dobre sa pripravuje v automatických kávovaroch, pričom len na Vás záleží ako kávovar nastavíte. Malými zmenami sa dá docieliť, že káva zmohutnie alebo sa zjemní. Všetko je v nastavení Vášho stroja.

Naša káva sa skladá z 3 druhov arabiky. 40% kávy tvorí India. India pestuje kávu od nepamäti a hovorí sa, že kávovník priniesol do Indie prvýkrát pútnik z Jemenu, zrnká zasadil v horách, ktoré dnes poznáme pod názvom Baba Budangiri. Káva sa pestuje v oblasti štátu Karnataka v nadmorskej výške od 700 do 1200 m n.m.. Káva sa zbiera len ručne, keďže sa jedná o hornaté oblasti. Naša indická káva je zmesou odrôd Kent a Katimor.

Druhá káva je tvorená 40 % kávou Papua Nová Guinea. Je to s istotou to najvzdialenejšie miesto na svete, kde sa káva pestuje. Káva sa v tejto ostrovnej krajine začala pestovať okolo roku 1500, kedy sa na ostrov doplavili moreplavci zo Španielska a Portugalska. Kávovník rastie hlboko v pralesoch, kde majú kávovníky prirodzený tieň a dostatok vlahy. Naša káva sa pestuje v nadmorskej výške 1500 až 1800 m n.m. a je z odrody Typica.

Zvyšných 20% našej espresso zmesi predstavuje káva Columbia Excelso. Kolumbia patrí medzi najväčších pestovateľov kávy na svete a zároveň vie dopestovať naozaj mimoriadne kvalitnú kávu. Naša káva sa pestuje v oblasti mierne vlhkého podnebia v blízkosti pohoria Andy, v okolí mesta Medelín. Oblasť, kde sa pestuje je hornatá s nadmorskou výškou 1200 až 1800 m n.m.. Káva pochádza z odrôd Castillo a Caturra.

Celkový výsledok je, že zmes ESPRESSO BLEND No. 2 je super vhodná na prípravu plného espressa a mimoriadne dobre sa dá pripraviť aj z automatického kávovaru.

V našom blogu o pražení kávy sa dozviete viac o tom, ako ju u nás pražíme a čo ovplyvňuje jej výslednú chuť.

Spôsob prípravy

Spôsob prípravy

Na prípravu kvalitného nápoja použite 7 g kávy na jednu šálku.

Spôsob prípravy

Táto káva je predurčená na použitie typu presso.

Spôsob prípravy

Takto pripravená káva vynikne v svojej plnej chuti a aróme.

Najnovšie z blogu

2. máj 2024 Ako správne odvápniť kávovar?

Ako správne odvápniť kávovar?

Každý kávovar sa raz za čas zanesie vodným kameňom. Ten má priamy vplyv na jeho fungovanie, dokonca i na samotnú chuť kávy. Chcete vedieť, ako svoj kávovar najjednoduchšie odvápniť? Prečítajte si náš článok s praktickými tipmi.

23. apríl 2024 Recept na šťavnaté orieškovo-čokoládové mini chlebíky

Recept na šťavnaté orieškovo-čokoládové mini chlebíky

Zachutil vám banánový chlieb a hľadáte podobný typ sladkej dobroty? Inšpirujte sa naším receptom na chutné orieškovo-čokoládové mini chlebíky, ktoré si zamilujete.

22. apríl 2024 Recept na svieži rebarborový sirup

Recept na svieži rebarborový sirup

Rebarbora je nenápadná rastlina, ktorá je však pre naše telo veľmi prospešná. Obsahuje totiž veľké množstvo minerálov a vitamínov. Jej silu poznali aj naše staré mamy, preto ju veľmi radi pridávali do rôznych múčnikov.

9. apríl 2024 Recept na nadýchané lievance s mocha sirupom

Recept na nadýchané lievance s mocha sirupom

Pripravte si nadýchané lievance z celozrnnej múky, ktorých jemne orieškovú chuť dopĺňa lahodný a povzbudzujúci mocha sirup.

Doprava na Slovensko zdarma Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!