Espresso Blend No.1 – B.O.P. pražiareň
(1 kg)


24,50 € 24,50 €/kg 20,4167 € bez DPH


Obsah balenia: 100 % arabika - zrnková káva
Hmotnosť: 1000 g
Dostupnosť: produkt nie je dostupný
Vyrobené na Slovensku. Baliarne obchodu, a.s. Poprad, Hraničná 664/16, 058 01 Poprad

Espresso zmes vytvorená z troch druhov single origin káv. Blend No. 1 je espresso s príjemnou aciditou, ktorá nepreráža a vďaka čomu je káva mimoriadne harmonická a lahodná. Kávu pražíme na espresso, na čo sa aj najviac v príprave hodí.

40 % tejto zmesi predstavuje káva Mexico. Kávovník bol do tejto krajiny dovezený koncom 18. storočia z Antíl. Mexiko sa zameriava najmä na pestovanie odrody Arabiky. Naša káva je z odrody Coatepec a pestuje sa v nadmorskej výške približne 700 až 1000 m n. m. a pestuje sa v oblasti Chiapas.

Druhou zastúpenou kávou je špecialita, ktorú predstavuje Columbia Excelso. Kolumbia patrí medzi najviac rešpektované krajiny v pestovaní kvalitnej kávy. Podnebie na pestovanie kávovníka je mimoriadne vhodné, vďaka dostatku vlahy, ktorá je v oblasti pohoria Andy. Naša káva pochádza z lokality blízkosti mesta Medellin, pričom ju tvorí odroda Castillo a Caturra. Pestuje sa v nadmorskej výške približne 1200 až 1800 m n.m..

Poslednou kávou v našej zmesi Blend No. 1 je top káva z Tanzánie, ktorá dodáva celej zmesi ideálne ovocné tóny. Kávovník v Tanzánii sa pestuje v tejto africkej krajine už od 16. storočia, takže má v tom bohaté skúsenosti. Kávovníky rastú vo vysokej nadmorskej výške okolo 1700 m n.m., pričom rastú v úrodnej vulkanickej pôde. Naša káva pochádza z odrôd Bourbon a Kent.

V našom blogu o pražení kávy sa dozviete viac o tom, ako ju u nás pražíme a čo ovplyvňuje jej výslednú chuť.

Oblasť 40% Mexiko / 40% Kolumbia / 20% Tanzánia
Spracovanie washed
Odroda arabica coffee
Praženie espresso
Intenzita
Acidita

Spôsob prípravy a pôvod

Single Origin Blend
Espresso kávovar Moka kávovar French press Filter Chemex
Táto káva je predurčená na použitie typu:
espresso kávovar.
Mexiko / Kolumbia / Tanzánia
Krajina pôvodu
Mexiko / Kolumbia / Tanzánia

Najnovšie z blogu

13. február 2024 Recept na chutné vegánske tiramisu, ktoré si zamilujete

Recept na chutné vegánske tiramisu, ktoré si zamilujete

Či ste sa rozhodli nejesť živočíšne výrobky z vlastného presvedčenia, alebo pre niektoré potravinové alergie, nemusíte sa vzdávať obľúbených tradičných maškŕt. Vyskúšajte náš recept na vegánske tiramisu, ktoré vás prekvapí svojou jedinečnou chuťou.

31. január 2024 Zelená káva: Ako účinkuje na naše telo a je pre nás prospešná?

Zelená káva: Ako účinkuje na naše telo a je pre nás prospešná?

Pred 10. rokmi zažila zelená káva svoj najväčší rozmach a odvtedy o nej ako o zázraku na chudnutie počujeme stále. Prečítajte si v našom článku, čo je zelená káva a aké látky obsahuje. Je pre nás naozaj taká dobrá?

30. január 2024 Recept na čaj z nádchovníka: Zázračná rastlina, ktorú si ľahko vypestujete aj doma

Recept na čaj z nádchovníka: Zázračná rastlina, ktorú si ľahko vypestujete aj doma

Nádchovník sa stáva pre svoju nenáročnosť čoraz obľúbenejšiou liečivou rastlinou. Prečítajte si náš článok a zistite, aké benefity nám prináša, čo obsahuje, alebo ako sa pestuje. Okrem toho sa môžete inšpirovať aj jednoduchým receptom na chutný čaj z nádchovníka, ktorý je nenáročný na prípravu.

16. január 2024 Správne skladovanie kávy: Ako zabezpečiť, aby bola čerstvá čo najdlhšie?

Správne skladovanie kávy: Ako zabezpečiť, aby bola čerstvá čo najdlhšie?

Obsah kofeínu nie je to jediné, na čo by ste pri káve mali dávať pozor. Prečítajte si náš článok a zistite, čo robiť, aby ste si udržali vašu kávu čerstvú čo najdlhšie.

Doprava na Slovensko zdarma Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!