Espresso Blend No.1 – B.O.P. pražiareň
(250 g)


7,14 € 28,56 €/kg 6,0000 € bez DPH


Obsah balenia: 100 % arabika - pražená zrnková káva
Hmotnosť: 250 g
Dostupnosť: produkt nie je dostupný
Vyrobené na Slovensku. Baliarne obchodu, a.s. Poprad, Hraničná 664/16, 058 01 Poprad

Espresso zmes vytvorená z troch druhov single origin káv. Blend No. 1 je espresso s príjemnou aciditou, ktorá nepreráža a vďaka čomu je káva mimoriadne harmonická a lahodná. Kávu pražíme na espresso, na čo sa aj najviac v príprave hodí.

40 % tejto zmesi predstavuje káva Mexico. Kávovník bol do tejto krajiny dovezený koncom 18. storočia z Antíl. Mexiko sa zameriava najmä na pestovanie odrody Arabiky. Naša káva je z odrody Coatepec a pestuje sa v nadmorskej výške približne 700 až 1000 m n. m. a pestuje sa v oblasti Chiapas.

Druhou zastúpenou kávou je špecialita, ktorú predstavuje Columbia Excelso. Kolumbia patrí medzi najviac rešpektované krajiny v pestovaní kvalitnej kávy. Podnebie na pestovanie kávovníka je mimoriadne vhodné, vďaka dostatku vlahy, ktorá je v oblasti pohoria Andy. Naša káva pochádza z lokality blízkosti mesta Medellin, pričom ju tvorí odroda Castillo a Caturra. Pestuje sa v nadmorskej výške približne 1200 až 1800 m n.m..

Poslednou kávou v našej zmesi Blend No. 1 je top káva z Tanzánie, ktorá dodáva celej zmesi ideálne ovocné tóny. Kávovník v Tanzánii sa pestuje v tejto africkej krajine už od 16. storočia, takže má v tom bohaté skúsenosti. Kávovníky rastú vo vysokej nadmorskej výške okolo 1700 m n.m., pričom rastú v úrodnej vulkanickej pôde. Naša káva pochádza z odrôd Bourbon a Kent.

V našom blogu o pražení kávy sa dozviete viac o tom, ako ju u nás pražíme a čo ovplyvňuje jej výslednú chuť.

Oblasť 40% Mexiko / 40% Kolumbia / 20% Tanzánia
Spracovanie washed
Odroda arabica coffee
Praženie espresso
Intenzita
Acidita

Spôsob prípravy a pôvod

Single Origin Blend
Espresso kávovar Moka kávovar French press Filter Chemex
Táto káva je predurčená na použitie typu:
espresso kávovar.
Mexiko / Kolumbia / Tanzánia
Krajina pôvodu
Mexiko / Kolumbia / Tanzánia

Najnovšie z blogu

2. december 2025 Pečieme s deťmi: Čokoládové stromčeky a ovocný punč

Pečieme s deťmi: Čokoládové stromčeky a ovocný punč

Vianočné pečenie nemusí byť vôbec zložité ani časovo náročné. S pár jednoduchými surovinami dokážete vytvoriť sladké voňavé pečivo.

2. december 2025 Recept na vianočný veniec z profiteroliek s kávovým krémom

Recept na vianočný veniec z profiteroliek s kávovým krémom

Vôňa čerstvej kávy, perníkové korenie a zlatisté profiterolky sa spájajú v jednom sviatočnom dezerte, ktorý zaručene upúta pozornosť.

2. december 2025 Ristretto vs. espresso: Hlavné rozdiely, ktoré ovplyvňujú chuť

Ristretto vs. espresso: Hlavné rozdiely, ktoré ovplyvňujú chuť

Neviete, či si dať ristretto alebo espresso? Oba nápoje ponúkajú intenzívny kávový zážitok, no každý iným spôsobom.

27. november 2025 Domáci karamelový sirup do kávy: Recept, skladovanie a ďalšie sirupy, ktoré zvládnete pripraviť aj doma

Domáci karamelový sirup do kávy: Recept, skladovanie a ďalšie sirupy, ktoré zvládnete pripraviť aj doma

Domáci karamelový sirup patrí medzi najobľúbenejšie dochucovadlá do kávy.

Doprava na Slovensko zdarma Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!