Single origin – B.O.P. pražiareň
Colombia Excelso 250 g


8,50 € 34,00 €/kg 7,1429 € bez DPH


Obsah balenia: 100 % arabika - pražená zrnková káva
Hmotnosť: 250 g
Dostupnosť: produkt nie je dostupný
Vyrobené na Slovensku. Baliarne obchodu, a.s. Poprad, Hraničná 664/16, 058 01 Poprad

Kolumbijská káva je jedna z najlepšie chuťovo vyvážených káv. Naša káva Colombia Excelso má stredne veľké zrno, ktoré pražíme na espresso. Vďaka mokrému spracovaniu je jej chuť mimoriadne lahodná a jemná, s príjemnou aciditou v šálke.

Kolumbia je po Brazílii druhým najväčším producentom kávy vo svete. A to aj vďaka svojej geografickej polohe v oblasti okolo rovníka a hornatej krajine, ktorá poskytuje ideálne podmienky na jej pestovanie. Patrí tiež medzi kávové veľmoci, o čom svedčí aj to, že sa pestovaniu kávy venuje až 540 000 rodín. Prevažná väčšina navyše žije na malých a lokálnych farmách, kde kávu zbierajú ručne. Vďaka ich poctivej práci tak colombia excelso dosahuje vysokú kvalitu, ktorú tiež prísne stráži úrad Federación Nacional de Cafeteros de Colombia.

Káva sa v Kolumbii pestuje naprieč celou krajinou, preto sú jej oblasti rozdelené na sever, centrum a juh. Je hornatá, preto sa káva pestuje v ideálnych výškach od 1 200 m n. m. až po 1 800 m n. m.

Zatiaľ čo sa zrná zo severnej časti krajiny vyznačujú horkosladkou čokoládovou chuťou, káva z juhu prekypuje citrusovými a sladkými tónmi s miernou kyslosťou. Chuťový profil kávových zŕn zo strednej oblasti sa zase vyznačuje kvetinovými až ovocnými tónmi s miernou kyslosťou. V Kolumbii sa pestuje viacero odrôd arabiky, medzi najčastejšie patrí Caturra, Typica a Castillo. Nájdete tam však aj odrody ako Geisha, Bourbon či Maragogype.

Kolumbijská káva sa pred odoslaním triedi podľa veľkosti zŕn na colombia excelso a colombia supreme. Toto pomenovanie nesúvisí s jej kvalitou a ani odrodou. Obidve veľkosti totiž môžete získať z jedného kríka. Vďaka takémuto rozdeleniu však docielime rovnomerné praženie, pretože aj nepatrné rozdielne veľkosti ovplyvnia konzistentnosť praženia.

Ak sa chcete dozvedieť viac o tom, ako pražíme kávu, prečítajte si náš blog.

Oblasť Kolumbia
Spracovanie washed
Odroda arabika
Praženie espresso
Intenzita
Acidita

Spôsob prípravy a pôvod

Espresso kávovar Moka kávovar French press Filter Chemex
Táto káva je predurčená na použitie typu:
espresso kávovar.
Kolumbia
Krajina pôvodu
Kolumbia

Najnovšie z blogu

2. december 2025 Pečieme s deťmi: Čokoládové stromčeky a ovocný punč

Pečieme s deťmi: Čokoládové stromčeky a ovocný punč

Vianočné pečenie nemusí byť vôbec zložité ani časovo náročné. S pár jednoduchými surovinami dokážete vytvoriť sladké voňavé pečivo.

2. december 2025 Recept na vianočný veniec z profiteroliek s kávovým krémom

Recept na vianočný veniec z profiteroliek s kávovým krémom

Vôňa čerstvej kávy, perníkové korenie a zlatisté profiterolky sa spájajú v jednom sviatočnom dezerte, ktorý zaručene upúta pozornosť.

2. december 2025 Ristretto vs. espresso: Hlavné rozdiely, ktoré ovplyvňujú chuť

Ristretto vs. espresso: Hlavné rozdiely, ktoré ovplyvňujú chuť

Neviete, či si dať ristretto alebo espresso? Oba nápoje ponúkajú intenzívny kávový zážitok, no každý iným spôsobom.

27. november 2025 Domáci karamelový sirup do kávy: Recept, skladovanie a ďalšie sirupy, ktoré zvládnete pripraviť aj doma

Domáci karamelový sirup do kávy: Recept, skladovanie a ďalšie sirupy, ktoré zvládnete pripraviť aj doma

Domáci karamelový sirup patrí medzi najobľúbenejšie dochucovadlá do kávy.

Doprava na Slovensko zdarma Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!