Specialty grade – B.O.P. pražiareň
Brazil Cerrado Pantano 250 g


8,60 € 34,40 €/kg 7,2268 € bez DPH


Obsah balenia: 100 % arabika - pražená zrnková káva
Hmotnosť: 250 g
Dostupnosť: 6 ks na sklade
Vyrobené na Slovensku. Baliarne obchodu, a.s. Poprad, Hraničná 664/16, 058 01 Poprad

Ponúkame vám exkluzívnu výberovú kávu z farmy Fazenda Pantano, ktorá sa nachádza v regióne Cerrado Mineiro v štáte Minas Gerais, Brazília, v nadmorskej výške približne 1 100 –1 200 m n.m.. Vlastníkom farmy je pán Wagner Ferrero, ktorý je vášnivým pestovateľom vysoko kvalitnej kávy s bohatou rodinnou tradíciou od roku 1912. Wagner Ferrero je jedným z najvýznamnejších producentov kávy v Brazílii, pestuje na viac ako 550 hektároch a v regióne Cerrado Mineiro produkuje 148 odrôd, medzi ktorými vynikajú Yellow Catuaí, Ibarê, Topázio, Caturra, Acaiá a dve exkluzívne odrody UVA (125 IAC) a Yellow Bourbon (LC 30-10). Farma využíva najmodernejšie technológie na zabezpečenie vysokej kvality a udržateľnosti produkcie, za čo získala od Národného časopisu cenu za udržateľnosť v kategórii trvalých kultivarov. Okrem toho farmár podporuje vzdelávanie zamestnancov a miestnu školu. Káva z oblasti Cerrado Mineiro je známa svojimi chuťovými profilmi s tónmi čokolády, orechov, mliečnej čokolády, mandlí, toffee, brownies, macadamie a jemného ovocného sladkého charakteru s tónmi broskyne, citrusovej kyslosti a ovocných nuáns.

Má plné telo, nízku až strednú kyslosť a hodvábnu, bohatú textúru.

V našej ponuke nájdete odrodu Yellow Catuaí spracovanú metódou pulped natural (semi washed), čo znamená čiastočné odstránenie dužiny a následné sušenie na raised beds po dobu približne 10–14 dní. Praženie je stredné až stredne tmavé, čo v šálke vytvára vyváženú kombináciu miernej kyslosti, stredne až plného tela a chuťových tónov sušeného ovocia, čokolády, kakaa.

Táto káva je ideálna pre prípravu espressa a cappuccina, či už v pákových alebo automatických kávovaroch.

Vychutnajte si jedinečný zážitok z Brazílie priamo u vás.

V našom blogu o pražení kávy sa dozviete viac o tom, ako ju u nás pražíme a čo ovplyvňuje jej výslednú chuť.

Oblasť Cerrado - Mineiro
Spracovanie Pulped natural
Odroda 100% Arabica
Profil Sušené ovocie, čokoláda, kakao
Praženie Stredné + (espresso)
Intenzita
Acidita

Spôsob prípravy a pôvod

Espresso kávovar Moka kávovar French press Filter Chemex
Táto káva je predurčená na použitie typu:
espresso kávovar, moka kávovar a french press.
Brazília
Krajina pôvodu
Brazília

Najnovšie z blogu

2. september 2025 Káva a štítna žľaza: Rozhádže vám hormóny?

Káva a štítna žľaza: Rozhádže vám hormóny?

Káva môže ovplyvniť vašu hormonálnu rovnováhu – najmä činnosť štítnej žľazy. V článku zistíte, ako káva pôsobí na tento dôležitý orgán, kedy je jej konzumácia bezpečná, ako môže ovplyvniť účinnosť liekov a ktoré alternatívy sú šetrné k vašej štítnej žľaze.

11. august 2025 Kysnuté osie hniezda – recept na tradičnú pochúťku

Kysnuté osie hniezda – recept na tradičnú pochúťku

Tento recept nie je len obyčajným návodom na pečenie – je to malý domáci rituál. Nechajte sa ním inšpirovať a naučte sa krok za krokom pripraviť nadýchané, voňavé kysnuté osie hniezda.

29. júl 2025 Domáci černicový džem: Recept, zdravšie alternatívy a tipy na zaváranie

Domáci černicový džem: Recept, zdravšie alternatívy a tipy na zaváranie

Ak sa vám počas sezóny urodí viac černíc, než stihnete zjesť, domáci džem je ideálnym spôsobom, ako si ich sviežu chuť uchovať aj na zimné mesiace.

28. júl 2025 White Russian: Kompletný recept a všetky jeho varianty

White Russian: Kompletný recept a všetky jeho varianty

White Russian patrí medzi ikonické koktaily, keďže v sebe dokonale spája jednoduchosť, jemnosť a charakteristickú krémovú chuť.

Doprava na Slovensko zdarma Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!