Specialty grade – B.O.P. pražiareň
Brazil Cerrado Pantano 250 g


8,60 € 34,40 €/kg 7,2268 € bez DPH


Obsah balenia: 100 % arabika - pražená zrnková káva
Hmotnosť: 250 g
Dostupnosť: 13 ks na sklade
Vyrobené na Slovensku. Baliarne obchodu, a.s. Poprad, Hraničná 664/16, 058 01 Poprad

Ponúkame vám exkluzívnu výberovú kávu z farmy Fazenda Pantano, ktorá sa nachádza v regióne Cerrado Mineiro v štáte Minas Gerais, Brazília, v nadmorskej výške približne 1 100 –1 200 m n.m.. Vlastníkom farmy je pán Wagner Ferrero, ktorý je vášnivým pestovateľom vysoko kvalitnej kávy s bohatou rodinnou tradíciou od roku 1912. Wagner Ferrero je jedným z najvýznamnejších producentov kávy v Brazílii, pestuje na viac ako 550 hektároch a v regióne Cerrado Mineiro produkuje 148 odrôd, medzi ktorými vynikajú Yellow Catuaí, Ibarê, Topázio, Caturra, Acaiá a dve exkluzívne odrody UVA (125 IAC) a Yellow Bourbon (LC 30-10). Farma využíva najmodernejšie technológie na zabezpečenie vysokej kvality a udržateľnosti produkcie, za čo získala od Národného časopisu cenu za udržateľnosť v kategórii trvalých kultivarov. Okrem toho farmár podporuje vzdelávanie zamestnancov a miestnu školu. Káva z oblasti Cerrado Mineiro je známa svojimi chuťovými profilmi s tónmi čokolády, orechov, mliečnej čokolády, mandlí, toffee, brownies, macadamie a jemného ovocného sladkého charakteru s tónmi broskyne, citrusovej kyslosti a ovocných nuáns.

Má plné telo, nízku až strednú kyslosť a hodvábnu, bohatú textúru.

V našej ponuke nájdete odrodu Yellow Catuaí spracovanú metódou pulped natural (semi washed), čo znamená čiastočné odstránenie dužiny a následné sušenie na raised beds po dobu približne 10–14 dní. Praženie je stredné až stredne tmavé, čo v šálke vytvára vyváženú kombináciu miernej kyslosti, stredne až plného tela a chuťových tónov sušeného ovocia, čokolády, kakaa.

Táto káva je ideálna pre prípravu espressa a cappuccina, či už v pákových alebo automatických kávovaroch.

Vychutnajte si jedinečný zážitok z Brazílie priamo u vás.

V našom blogu o pražení kávy sa dozviete viac o tom, ako ju u nás pražíme a čo ovplyvňuje jej výslednú chuť.

Oblasť Cerrado - Mineiro
Spracovanie Pulped natural
Odroda 100% Arabica
Profil Sušené ovocie, čokoláda, kakao
Praženie Stredné + (espresso)
Intenzita
Acidita

Spôsob prípravy a pôvod

Espresso kávovar Moka kávovar French press Filter Chemex
Táto káva je predurčená na použitie typu:
espresso kávovar, moka kávovar a french press.
Brazília
Krajina pôvodu
Brazília

Najnovšie z blogu

2. december 2025 Pečieme s deťmi: Čokoládové stromčeky a ovocný punč

Pečieme s deťmi: Čokoládové stromčeky a ovocný punč

Vianočné pečenie nemusí byť vôbec zložité ani časovo náročné. S pár jednoduchými surovinami dokážete vytvoriť sladké voňavé pečivo.

2. december 2025 Recept na vianočný veniec z profiteroliek s kávovým krémom

Recept na vianočný veniec z profiteroliek s kávovým krémom

Vôňa čerstvej kávy, perníkové korenie a zlatisté profiterolky sa spájajú v jednom sviatočnom dezerte, ktorý zaručene upúta pozornosť.

2. december 2025 Ristretto vs. espresso: Hlavné rozdiely, ktoré ovplyvňujú chuť

Ristretto vs. espresso: Hlavné rozdiely, ktoré ovplyvňujú chuť

Neviete, či si dať ristretto alebo espresso? Oba nápoje ponúkajú intenzívny kávový zážitok, no každý iným spôsobom.

27. november 2025 Domáci karamelový sirup do kávy: Recept, skladovanie a ďalšie sirupy, ktoré zvládnete pripraviť aj doma

Domáci karamelový sirup do kávy: Recept, skladovanie a ďalšie sirupy, ktoré zvládnete pripraviť aj doma

Domáci karamelový sirup patrí medzi najobľúbenejšie dochucovadlá do kávy.

Doprava na Slovensko zdarma Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!