Single origin – zrnková – B.O.P. pražiareň
Papua New Guinea 250 g


7,20 € 28,80 €/kg 6,0000 € bez DPH


Obsah balenia: 100 % arabika - pražená zrnková káva
Hmotnosť: 250 g
Dostupnosť: 28 ks na sklade
Vyrobené na Slovensku. Baliarne obchodu, a.s. Poprad, Hraničná 664/16, 058 01 Poprad

Pôvod privezenia kávy na ostrovný štát Papua Nová Guinea, ktorý sa nachádza neďaleko Austrálie, je nejasný. Najznámejšia legenda hovorí, že ju koncom 19. storočia počas kolonizácie priniesli nemeckí osadníci. Prvé oficiálne zdokumentované pestovanie kávovníkov však bolo až v 20. rokoch 20. storočia.

Naša káva, ktorá je známa aj ako PNG, sa pestuje na východnej polovici ostrova Novej Guinei, presne na sever od Austrálie. Väčšina kávových plantáží sa nachádza hlboko v pralesoch v nadmorskej výške od 1 500 až 1 800 m n. m., vďaka čomu majú kávovníky ideálne podmienky.

Káva sa pestuje až v 18 z 22 provincií vo viac než 450 000 domácnostiach. Okrem kávy väčšinou pestujú aj iné plodiny, ako sú sladké zemiaky či banány. Viac ako 90 % produkcie pochádza od malých farmárov, ktorí pri pestovaní takmer vôbec nepoužívajú hnojivo ani pesticídy. Medzi najčastejšie odrody patria Bourbon, Jamaica Blue Mountain či Typica.

Na celom ostrove sa nachádzajú vyhasnuté, ale aj činné vulkány. Pôda je tak mimoriadne úrodná a bohatá na živiny. Papua New Guinea – PNG Fino je z odrody Typica a je spracovaná mokrou cestou so stredne veľkými zrnami. Jej chuť je vyvážená s nízkou aciditou a má širokú škálu aróm ‒ od citrusových až po kvetinové tóny. V šálke má dokonalú orieškovú cremu. Je najvhodnejšia na prípravu espressa či jemnejších kávových nápojov ako sú cappuccino či cortado.

Ak vás zaujíma, ako pražíme kávu a čo ovplyvňuje jej výslednú chuť, prečítajte si náš blog.

Oblasť Papua Nová Guinea
Spracovanie washed
Odroda arabika
Praženie espresso
Intenzita
Acidita

Spôsob prípravy a pôvod

Espresso kávovar Moka kávovar French press Filter Chemex
Táto káva je predurčená na použitie typu:
espresso kávovar.
Papua-Nová Guinea
Krajina pôvodu
Papua-Nová Guinea

Najnovšie z blogu

23. júl 2024 Čakanka a jej pozitívne účinky na vaše zdravie

Čakanka a jej pozitívne účinky na vaše zdravie

Čakanku obyčajnú spoznáte na prvý pohľad vďaka jej modrým kvetom, ktoré u nás rastú takmer na každej lúke. Skrýva v sebe však veľa prospešných látok, ako vitamíny, antioxidanty či minerály, ktoré majú široké využitie nielen v tradičnej medicíne. Prečítajte si náš článok a zistite, ako ju správne zbierať, sušiť a čo si z nej môžete pripraviť.

22. júl 2024 Batch brew: Prekvapkávaná káva v modernom šate

Batch brew: Prekvapkávaná káva v modernom šate

Kedysi obľúbená v domácnostiach, dnes nechýba v žiadnej dobrej kaviarni. Batch brew je typ staršej filtrovanej kávy, ktorej popularita spočíva v jednoduchosti a rýchlosti prípravy. Prečítajte si náš článok a zistite, odkiaľ pochádza, ako sa pripravuje a prečo si práve batch brew zaslúži vašu pozornosť.

19. júl 2024 Recept na rýchly egrešový sirup

Recept na rýchly egrešový sirup

Máte chuť na nápoj, ktorý vás počas horúcich letných dní osvieži a zároveň dodá vášmu telu vitamíny? Vyskúšajte domáci egrešový sirup, ktorý má pozitívne účinky na vaše zdravie, sviežu chuť a jeho príprava nie je vôbec náročná.

12. júl 2024 Recept na kávovú zmrzlinu

Recept na kávovú zmrzlinu

Počas horúcich letných mesiacov, keď hľadáte spôsoby, ako si vychutnať kávu inak než horúcu, je kávová zmrzlina ideálne riešenie. Tento lahodný dezert nie je len osviežujúci, ale vás aj nabudí. Inšpirujte sa naším receptom a vychutnajte si v každej lyžičke intenzívnu chuť kávy.

Doprava na Slovensko zdarma Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!