filter icon FILTER
Kávová roláda - recept

Recept na kávovú roládu


Obsah článku

Chuť tejto kávovej rolády s hladkým čokoládovým krémom si určite zamilujete. V našom videorecepte, ktorý vznikol v spolupráci s Dobrým jedlom, nájdete všetky ingrediencie a podrobný postup prípravy.

Ingrediencie na korpus

  • 6 žĺtkov
  • 150 g krupicového cukru
  • štipka soli
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 lyžička mletej Popradskej kávy CREMA espresso
  • 1 lyžička mletej kávy
  • 40 g kakaa holandského typu
  • 6 bielkov
  • práškový cukor na posypanie

Ingrediencie na čokoládový krém

  • 375 g šľahačkovej smotany
  • 15 g medu
  • 110 g horkej čokolády 65%
  • čokoládové hoblinky a kakao holandského typu na ozdobenie

Aby ste si mohli pozrieť video, prosím, povoľte používanie marketingových cookies, alebo si toto video môžete pozrieť priamo na YouTube.

Postup prípravy kávovej rolády

  1. Ako prvé si pripravte čokoládový krém, aby stihol vychladnúť. Do hrnca vlejte šľahačkovú smotanu spolu s medom a zohrejte ju pod bod varu. Zohriatou smotanou zalejte nasekanú čokoládu, do hladka premiešajte a odložte do chladničky stuhnúť.
  2. Rúru predhrejte na 180 °C a plech vyložte papierom na pečenie. Do misky dajte žĺtky, polovicu cukru a na vysokej rýchlosti vyšľahajte do svetlej hustej peny. Jemne primiešajte soľ, vanilkový extrakt, kávu a kakao. Bielka vyšľahajte do jemnej peny a po lyžiciach pridávajte zvyšný cukor. Šľahajte, kým sneh nedosiahne hladkú, pevnú a lesklú štruktúru. Sneh na 2-3 krát jemne zapracujte do kakaovej hmoty. Hmotu vylejte na pripravený plech a rovnomerne rozotrite. Vložte do vyhriatej rúry a pečte približne 12 minút.
  3. Po upečení nechajte korpus 5 minút vychladnúť. Pripravte si čistý papier na pečenie a posypte ho práškovým cukrom. Upečený korpus položte na papier a z korpusu jemne stiahnite papier, s ktorým sa piekol. Opatrne korpus zaviňte do tvaru rolády a takto nechajte úplne vychladnúť.
  4. Čokoládový krém vyšľahajte. Väčšou časťou krému natrite rozložený korpus a znovu zrolujte. Zvyšným krémom potrite povrch rolády a vložte do chladničky aspoň na 30 minút.
  5. Roládu vyberte z chladničky, ozdobte čokoládovými hoblinkami, jemne posypte kakaom a môžete podávať.
Kávová roláda

Ohodnotiť recept

Spoznajte svet kávy a čaju

Newsletter

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

Chcem sa prihlásiť
Doprava na Slovensko zdarma Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!