filter icon FILTER
Kávovo-orechové uzlíky z kysnutého cesta

Kávovo-orechové uzlíky z kysnutého cesta


Obsah článku

Užite si jarnú náladu s našimi kávovými uzlíkmi s orieškami. Doprajte si ich k šálke lahodnej Popradskej CREMA inteso kávy a nechajte sa unášať ich dokonalou harmóniou chutí.

Aby ste si mohli pozrieť video, prosím, povoľte používanie marketingových cookies, alebo si toto video môžete pozrieť priamo na YouTube.

Ingrediencie na cesto

  • 160 mililitrov šľahačkovej smotany
  • 235 mililitrov mlieka izbovej teploty
  • 1 vajce veľkosť L
  • 100 gramov krupicového cukru
  • 145 gramov hladkej múky
  • 500 gramov chlebovej múky
  • 11 gramov sušeného droždia

Ingrediencie na kávovo-orieškovú náplň

  • 150 gramov masla izbovej teploty
  • 200 gramov mletých na sucho pražených lieskových orechov
  • 1 kávová lyžička mletej Popradskej kávy CREMA inteso aroma
  • štipka kardamomu
  • 50 gramov práškového cukru
  • 1 vajce na potretie
  • 2 polievkové lyžice nasekaných lieskových orieškov

Postup prípravy kávovo-orieškových uzlíkov

  1. V mise postupne kombinujte suroviny v nasledujúcom poradí: smotana, mlieko, vajce, cukor, hladká múka, chlebová múka, droždie a soľ. Za použitia hákového nástavca na miešanie, pri nižšej rýchlosti, vytvorte hladké cesto. Ak je cesto príliš lepkavé, pridajte postupne viac múky, lyžicu po lyžici, dôkladne ju zapracujte. Z cesta vytvarujte guľu, umiestnite ju do misky vysypanej múkou a zakryte. Nechajte cesto kysnúť asi hodinu na teplom mieste.
  2. Počas kysnutia cesta pripravte kávovo-orieškovú náplň: v mise zmiešajte zmäknuté maslo s orieškami, kávou, kardamómom a cukrom, až dosiahnete pastovitú konzistenciu.
  3. Preložte vykysnuté cesto na dosku a rukami alebo valčekom ho rozvaľkajte do tvaru obdĺžnika. Potom rozotrite kávovo-orieškovú náplň na cesto a preložte ho cez seba. S pomocou radličky alebo noža rozrežte na pásiky široké približne 1,5 cm. Každý pásik zaviňte do tvaru uzlíka. Uložte uzlíky na plech vyložený papierom na pečenie, nechajte ich dostatočne ďaleko od seba, prikryte a nechajte kysnúť ďalších tridsať minút.
  4. Predohrejte rúru na 180 °C. Po vykysnutí uzlíky potrite rozšľahaným vajíčkom a posypte ich nasekanými orieškami. Vložte ich do predhriatej rúry a pečte 15-20 minút. Nechajte ich vychladnúť a potom môžete podávať.

Ohodnotiť recept

Spoznajte svet kávy a čaju

Newsletter

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

Chcem sa prihlásiť
Doprava na Slovensko zdarma Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!