filter icon FILTER
Pečené kávové donuty

Pečené kávové donuty


Obsah článku

Pripravte si s nami tieto neodolateľné donuty s kávovou polevou, kde sme použili vynikajúcu Popradskú kávu COLOMBIA espresso. Áno, upečte ich! Nemusíte ich ani smažiť. Naplňte formu, upečte, prelejte výbornou kávovou polevou a jednoducho si vychutnajte tú príjemnú sladkosť okamihu.

Aby ste si mohli pozrieť video, prosím, povoľte používanie marketingových cookies, alebo si toto video môžete pozrieť priamo na YouTube.

Ingrediencie na donuty

  • 190 gramov hladkej múky
  • 1 kávova lyžička kypriaceho prášku
  • 1 kávova lyžička pomletej Popradskej kávy COLOMBIA espresso
  • štipka soli
  • 1 vajce
  • 100 gramov krupicového cukru
  • 60 mililitrov kyslého mlieka (acidko)
  • 60 mililitrov slnečnicového oleja
  • 1 kávova lyžička vanilkového extraktu
  • 60 mililitrov silného espressa Popradskej kávy COLOMBIA espresso
  • trochu masla na vymazanie plechu

Ingrediencie na kávovú polevu

  • 20 mililitrov teplého mlieka
  • 30 mililitrov silného espressa Popradskej kávy COLOMBIA espresso
  • ½ kávovej lyžičky vanilkového extraktu
  • 280 gramov práškového cukru
  • čokoládové ozdoby

Postup prípravy pečených kávových donutov

  1. Predhrejte rúru na 200 °C a maslom potrite formu na donuty.
  2. V mise zmiešajte suché suroviny - múku, kypriaci prášok, mletú kávu a soľ. V ďalšej miske dôkladne premiešajte vajce s cukrom. Pridajte k nim kyslé mlieko, olej, vanilkový extrakt a kávu.
  3. Suché suroviny pridajte k mokrým a zamiešajte. Pozor, nepremiešajte ich!
  4. Cesto preložte do cukrárskeho vrecka a naplňte formičky na donuty takmer po okraj. Vložte ich do predhriatej rúry a pečte približne 10 minút. Overte špajľou.
  5. Po upečení nechajte donuty odpočívať 5-10 minút a potom ich premiestnite na mriežku, kde budú môcť úplne vychladnúť.
  6. Počas čakania si pripravte polevu: Do misky nalejte mlieko, pridajte kávu, vanilkový extrakt a postupne pridávajte práškový cukor, kým nevznikne lesklá poleva. Vychladnuté donuty ponorte do polevy, umiestnite ich späť na mriežku, ozdobte čokoládovými ozdobami a môžete podávať.

Ohodnotiť recept

Spoznajte svet kávy a čaju

Newsletter

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

Chcem sa prihlásiť
Doprava na Slovensko zdarma Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!