Dochádza vám už niekedy fantázia, čo sladké pripraviť na oslavu? Skúste podávať našľahanú penu alebo krém v mini pohárikoch a ozdobiť ju ovocím, orechmi či čokoládou. Takéto dezerty sú jednoduché na prípravu, nádherne vyzerajú a zo stola miznú rýchlosťou blesku. Ich chuťové a farebné variácie môžu byť rôzne.
My sme pre vás pripravili recept na gaštanovú penu s čokoládovou polevou.
Hlavnú zložku - gaštanové pyré - vyberajte s čo najvyšším podielom gaštanov. Ak máte čas, pripravte si pyré doma a zamrazte aj do zásoby.
Jedlé gaštany sú úžasným liekom pre náš organizmus. Prospievajú krvnému obehu a srdcu, liečia chudokrvnosť, reumatické ochorenia, posilňujú imunitu, pomáhajú pri žalúdočných ťažkostiach, majú detoxikačné účinky, starajú sa o krajšiu pokožku, vlasy a nechty. Dodávajú nám energiu, zlepšujú pamäť, pomáhajú pri depresiách a vyčerpaní.
Tieto mini dezerty môžeme ihneď podávať hosťom. Určite im zachutí lahodná kombinácia šľahačky, gaštanov, kávy a rumu.
plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!