filter icon FILTER
kávové vianočné pečivo

Recept na kávové vianočné pečivo: Zlepované koláčiky s kávovým krémom


Obsah článku

Aj vy sa tešíte na vianočné pečenie? Ak hľadáte recept na kávové vianočné pečivo, ktorý pridať k vianočným klasikám, ako sú napríklad linecké kolieska, skúste tento. Krehké kávové koláčiky sú zlepované kávovým krémom a poliate kávovou polevou. Skrátka – vianočný sen každého pravého kávičkára!

Recept pre Popradskú kávu vytvorila cukrárka Veronika Kollárová z magazínu Dobré jedlo. Môžete si ho pozrieť vo forme videa alebo ako písomný postup, ktorý nájdete nižšie:

Aby ste si mohli pozrieť video, prosím, povoľte používanie marketingových cookies, alebo si toto video môžete pozrieť priamo na YouTube.

Čo budeme potrebovať na zlepované koláčiky?

Ingrediencie na cesto

  • 500 g hladkej múky
  • pol balíčka kypriaceho prášku
  • 200 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 1 celé vajce
  • 1 žĺtok
  • 1 PL jemne mletej kávy
  • pol lyžičky mletej vanilky
  • trocha mlieka

Ingrediencie na krém

Ingrediencie na polevu

  • 150 g práškového cukru
  • 1,3 PL zaliatej kávy
kávové zlepované koláčiky

Postup prípravy zlepovaných koláčikov s kávovým krémom

  1. Cesto pripravíte tak, že zmiešate všetky suroviny a vypracuje ho dohladka. Hotové cesto odložte na polhodinu do chladničky.
  2. Po polhodine stuhnuté cesto vyberte z chladničky a vyvaľkajte ho na pomúčenej doske na hrúbku 0,5 cm.
  3. Z cesta vykrajujte kolieska alebo iné tvary a ukladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie.
  4. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov na 5 – 8 minút. Pozor, aby sa vám kolieska príliš nevysušili alebo nespálili. Potom ich nechajte vychladnúť.
  5. Pripravte si krém. Do hrnca dajte kávu a lyžicu múky. Uvarte z toho hustý krém a nechajte ho vychladnúť.
  6. Vyšľahajte zmäknuté maslo s cukrom do peny. Vmiešajte vychladnutý kávový krém.
  7. Hotovým krémom môžete plniť vychladnuté koláčiky. Krém dajte do cukrárskeho vrecka, naneste ho na jedno koliesko a druhým ho jemne pritlačte.
  8. Polevu pripravíte tak, že do cukru po lyžiciach pridáte zalievanú kávu a miešate, až kým vznikne hladká poleva.
  9. Naplnené koláčiky namáčajte do polevy a nechajte stuhnúť rozložené na plechu.

Dobrú chuť a krásne sviatky praje Popradské!

Ohodnotiť recept

Spoznajte svet kávy a čaju

Newsletter

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

Chcem sa prihlásiť
Doprava na Slovensko zdarma Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!