filter icon FILTER
Kysnuté orieškovo-kávové slimáky

Recept na kysnuté orieškovo-kávové slimáky


Obsah článku

Neodolateľná sladká chuť prepojená s bohatou kávovou arómou vás zaručene poteší a pohladí vaše chuťové poháriky. Pripravte si s nami kysnuté orieškovo-kávové slimáky.

Ingrediencie na cesto

  • 125 ml mlieka
  • 21 g droždia
  • 100 g krupicového cukru
  • 275 g hladkej múky (plus na pomúčenie dosky a formy)
  • 100 g polohrubej múky
  • 60 ml silného espressa Popradská CLASSICO espresso
  • 100 g masla
  • 2 vajcia
  • soľ
  • 50 g roztopeného masla na potieranie

Ingrediencie na plnku

  • 200 g lieskových orieškov
  • 80 g masla
  • 100 g krupicového cukru
  • 1 lyžička mletej kávy Popradská CLASSICO espresso
  • štipka mletého kardamómu

Ingrediencie na polevu

  • 100 g kvalitnej tmavej čokolády
  • 30 g masla
  • štipka soli

Aby ste si mohli pozrieť video, prosím, povoľte používanie marketingových cookies, alebo si toto video môžete pozrieť priamo na YouTube.

Postup prípravy kysnutých orieškovo-kávových slimákov

  1. Do misy nalejte teplé mlieko a pridajte rozdrobené droždie, cukor a 2 lyžice hladkej múky. Dôkladne premiešajte a nechajte kvások dozrieť na teplom mieste. Tento proces trvá približne 15 minút.
  2. V druhej miske zmiešajte obe múky a pridajte kávu, roztopené maslo, vajcia, štipku soli a kvások. Vymieste ingrediencie do hladkého a vláčneho cesta.
  3. Cesto preložte do misy vysypanej múkou, prikryte a nechajte kysnúť aspoň 45 minút.
  4. Vykysnuté cesto preložte na dosku poprášenú múkou a vyvaľkajte do tvaru obdĺžnika s hrúbkou cca 0,5 cm. Ten dobre potrite roztopeným maslom zmiešaným s kávou a kardamómom.
  5. Potom ho posypte cukrom a nasekanými orieškami. Obdĺžnik zrolujte do rolády a rozkrájajte na kúsky široké 5 cm.
  6. Slimáky poukladajte do formy vymastenej maslom a všetky dokola aj zvrchu potrite zvyšným maslom. Pečte ich v rúre vyhriatej na 190 °C 20-25 minút.
  7. Upečené slimáky nechajte vychladnúť. Zatiaľ vo vodnom kúpeli roztopte čokoládu s maslom a so štipkou soli. Polevou polejte slimáky a môžete servírovať.

Ohodnotiť recept

Spoznajte svet kávy a čaju

Newsletter

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

Chcem sa prihlásiť
Doprava na Slovensko zdarma Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!