Recept na šuhajdy s kávovo-orechovou plnkou
11. december 2019
Kávové recepty |
Recepty na zákusky
Obsah článku
K domácim koláčikom, ktoré každý rok s láskou pečieme a chystáme na tie najkrajšie sviatky v roku, rozhodne patria aj šuhajdy, zvyčajne s orechovou plnkou. Šuhajdy majú tú výhodu, že patria medzi veľmi jednoduché nepečené dobroty, ktoré nesmú na sviatočnom stole chýbať. Ak ste aj vy praví kávičkári, skúste tento rok ich recept ozvláštniť o jedinečnú chuť Popradskej.
Budeme potrebovať:
- papierové košíčky s priemerom približne 5 - 6 cm
- 500 g čokolády na varenie
- 180 g Cery
Na plnku:
- 250 g práškového cukru
- 180 g mletých vlašských orechov
- 80 ml mlieka
- 80 ml Popradskej kávy
- 80 g Cery
- rum podľa chuti
Postup:
- Čokoládu na varenie rozpustíme nad parou spolu s Cerou.
- Suroviny na plnku dáme do jedného hrnca a povaríme spolu zopár minút, kým dosiahneme hustú orechovú kašu.
- Papierové košíčky si rozložíme a na ich dno dáme najskôr tenkú vrstvu čokolády. Pre lepšiu manipuláciu si môžeme pomôcť napríklad cukrárskym vrecúškom alebo striekačkou.
- Necháme stuhnúť a následne vrstvíme orechovú kašu.
- Na tú opäť navrstvíme čokoládu a dozdobíme orechom, kávovými zrnami či farebnými cukríkmi.
Podávame výhradne ku káve. ;) Prajeme krásne a hlavne pokojné predvianočné chvíle.
Ohodnotiť recept
Ďakujeme za váš hlas
Už ste hlasovali