vianocny punc recept

Recept na pomarančovo-malinový vianočný punč


Máme tu čarovné obdobie plné svetielok, pečenia medovníčkov, balenia darčekov, ale aj dlhé pokojné večery pri sviečkach. Vianočné stromčeky z námestí lákajú na trhy množstvo ľudí, ktorí sa opäť radi vidia po uponáhľanom pracovnom roku. Zo všetkých strán hrajú koledy a lákajú rôzne vône. V ruke držíte horúci punč a nasávate atmosféru plnými dúškami.

Ako si vianočný punč pripraviť aj doma? Vyskúšajte tento recept doplnený ovocím.

Budete potrebovať:

  • 500 ml vody
  • 300 ml červeného vína
  • celú škoricu
  • klinčeky
  • badián
  • pomaranč, najlepšie bio alebo chemicky neošetrený
  • maliny
  • 3 pl trstinového cukru
  • 1 pl medu
  • 2 vrecúška ovocného čaju podľa vašej chuti, napríklad Červený pomaranč
  • 60 ml rumu
recept na vianocny punc

Postup:

  1. Dáme do hrnca vodu, do nej badián, klinčeky, celú škoricu a povaríme asi 10 minút na miernom ohni.
  2. Stiahneme z ohňa a do vriacej vody ponoríme dve vrecúška ovocného čaju. Necháme lúhovať asi 5 minút a vyberieme.
  3. Pridáme na kolieska nakrájaný pomaranč aj s kôrou, najlepšie BIO a dobre vyumývaný. Potom pridáme pár malín, necháme opäť asi 10 minút lúhovať a varíme len na miernom ohni.
  4. Následne prilejeme červené víno a rum a zohrejeme, ale nevaríme.
  5. Pridáme cukor a med podľa chuti. Zamiešame, aby sa dobre rozpustil. A máme hotovo! Stačí precediť cez husté sitko do pohára a podávať.

Prajeme vám krásne a pokojné chvíle s punčom v ruke a spokojný úsmev na perách počas celých Vianoc!

Spoznajte svet kávy a čaju

Newsletter

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

Chcem sa prihlásiť
free shipping Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!