filter icon FILTER
cappuccino cheesecake

Recept na nepečený cheesecake s cappuccino príchuťou


Obsah článku

Radi si vychutnáte šálku dobrého cappuccina? Potom určite oceníte aj tento recept na nepečený cheesecake, ktorý je inšpirovaný práve obľúbeným kávovým nápojom. Samozrejme, nechýba v ňom káva. Jeho vrch namiesto peny dopĺňa nadýchaný krém s mascarpone a korunuje ho jemný poprašok škorice a strúhanej čokolády. Pripravíte ho bez pečenia a určite ním zabodujete pri akejkoľvek slávnostnej príležitosti.

Recept pre Popradskú kávu vytvorila cukrárka Veronika Kollárová z magazínu Dobré jedlo. Môžete si ho pozrieť vo forme videa alebo ako písomný postup, ktorý nájdete nižšie:

Aby ste si mohli pozrieť video, prosím, povoľte používanie marketingových cookies, alebo si toto video môžete pozrieť priamo na YouTube.

Aké suroviny potrebujete na nepečený cappuccino cheesecake?

Ingrediencie na korpus

  • 220 g rozdrvených sušienok
  • 50 g roztopeného masla
  • 1 lyžicu kakaa

Ingrediencie na náplň

  • 180 ml mlieka
  • 8 plátkov želatíny
  • 680 g krémového syra
  • 225 g kyslej smotany
  • 140 g krupicového cukru
  • pol lyžičky mletej vanilky
  • 1 lyžičku mletej kávy
  • 1 dvojité espresso

Ingrediencie na krém

  • 250 g mascarpone
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • mletú škoricu na poprášenie
nepečený cheesecake

Postup prípravy na nepečený cheesecake s cappuccino príchuťou

  1. Sušienky rozdrvte najemno, napríklad v mixéri. Zmiešajte ich s roztopeným maslom a kakaom. Túto zmes dobre utlačte na dno formy vyloženej papierom na pečenie. Dajte stuhnúť do chladničky, kým pripravíte náplň.
  2. Do menšieho hrnca nalejte studené mlieko a pridajte plátky želatíny. Nechajte 10 minút postáť, aby želatína napučala.
  3. Mlieko s napučanou želatínou veľmi pomaly zohrievajte, kým sa všetka želatína nerozpustí. Dávajte pozor, lebo mlieko nesmie zovrieť.
  4. Vo väčšej mise spolu dohladka vymiešajte krémový syr, kyslú smotanu a cukor. Pridajte vanilku, mletú kávu, espresso a mlieko s rozpustenou želatínou. Všetko spolu dobre premiešajte.
  5. Vyberte z chladničky formu a na vychladený korpus vylejte vymiešanú náplň. Uhlaďte povrch stierkou alebo nožom. Dajte opäť chladiť aspoň na 4 hodiny, najlepšie na noc.
  6. Po niekoľkých hodinách alebo na druhý deň vyberte vychladený cheesecake z formy. Preložte ho na podnos, na ktorom ho chcete podávať.
  7. Vyšľahajte hladký krém z mascarpone a smotany. Pomocou cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou ozdobte krémom povrch cheesecaku. Nakoniec ho celý rovnomerne poprášte škoricou. Na ozdobu môžete použiť aj strúhanú čokoládu.

Dobrú chuť a krásne sviatky praje Popradské!

Ohodnotiť recept

Spoznajte svet kávy a čaju

Newsletter

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

Chcem sa prihlásiť
Doprava na Slovensko zdarma Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!