filter icon FILTER
káva vlasy

Káva a jej účinky na vlasy: Vyskúšajte domáce masky pre krásu vlasov


Obsah článku

Káva prospieva zdraviu v mnohých smeroch. Vedeli ste však, že káva nie je len obľúbený nápoj dodávajúci energiu, ale dá sa využiť aj na skrášľovacie procedúry? V káve obsiahnutý kofeín blahodarne pôsobí na náš organizmus nielen zvnútra, ale aj zvonku. Táto látka môže totiž do tela preniknúť aj cez kožu, ako dokázalo mnoho štúdií.

Kofeín patrí medzi stimulačné alkaloidy, ktoré sú v kozmetike veľmi cenené. Vedci zistili, že pôsobí protizápalovo, rozjasňuje pokožku, zmierňuje začervenanie a opuchy a v neposlednom rade zlepšuje cirkuláciu krvi. Vďaka káve sa môžete dokonca zbaviť tmavých kruhov pod očami.

Keď kozmetický priemysel objavil zázračný životabudič kofeín, začali ho využívať v mnohých produktoch. Kávovú masku či kávový peeling na rôzne časti tela si môžete aj jednoducho vyrobiť doma. Veľa žien potvrdilo, že pravidelné používanie kávového peelingu im výrazne zmierňuje celulitídu. Kávové zrniečka jemne odstránia odumreté kožné bunky a pokožku hydratujú.

Ako káva prospieva vlasom?

Určite ste videli mnoho reklám na kofeínové šampóny, ktoré sľubujú vyriešiť veľa problémov s vlasmi a citlivou pokožkou na hlave. A majú pravdu. Kofeín pôsobí posilňujúco a vyživujúco, vďaka čomu budú vlasy lesklejšie, budú rásť rýchlejšie, a dokonca aj menej padať. Keďže ide o prírodný produkt, môžete kávu na vlasy využívať pravidelne a často.

Okrem toho, že kofeín dodá vlasom výživu, vlasy aj mierne zafarbí. Odporúča sa teda hlavne brunetkám. Ale pokojne aj blondínkam či plavovláskam, ak chcú o odtieň vlasy stmaviť.

Existuje veľa kozmetických prípravkov s prímesou kávy, ale aj ľudových receptov, ktoré pomôžu s rôznymi problémami. Môžete vyskúšať masky, ktoré čistia pokožku hlavy, stimulujú rast vlasov, dodávajú lesk, riešia problémy s lupinami, ale aj šetrne zafarbia.

káva účinky na vlasy

Káva je skrátka zázračný elixír, či už ako nápoj, ale aj ako kozmetická zložka. Ak chcete vyskúšať na vlasy niečo čisto prírodné, bez ďalších zbytočných chemických prímesí, tu je pár tipov:

Čistiaca maska na vlasy s kávou

Do šampónu alebo kondicionéru pridajte kávovou usadeninu. Dôkladne premasírujte pokožku hlavy a potom naneste na celú dĺžku vlasov. Nechajte zopár minút pôsobiť a opláchnite.

Kávová maska proti lupinám

Čerstvo pomletú kávu zmiešajte s lyžicou olivového oleja a lyžicou kokosového cukru. Vmasírujte do pokožky hlavy. Nechajte 15 minút pôsobiť a zmyte.

Vyživujúca kávová maska

Masku vyrobíte zmiešaním jedného vaječného žĺtka, lyžice smotany a silného espressa. Naneste na celú dĺžku vlasov a nechajte pôsobiť približne 30 minút.

Kávová maska na vlasy

Čerstvo pomletú kávu vmasírujte do korienkov mokrých vlasov. Môžete použiť spolu s kokosovým olejom. Masírujte aspoň 5 minút, aby sa odstránili všetky odumreté bunky. Odstránením odumretého tkaniva pomôžete vlasom rýchlejšie rásť.

káva vlasy účinky

Káva ako farba na vlasy

Káva nielenže vlasom dodá výživu, ale tiež sa považuje za prírodné farbivo, šetrné k vlasom. Síce nevydrží dlho, ale môžete použitie opakovať, ako často len chcete. Pre stmavujúci efekt je vhodná hlavne pre brunetky. Okrem krásneho odtieňa hnedej dodá vlasom aj druhý benefit - oslňujúci lesk.

Farbu vyrobíte zmiešaním kondicionéra, silného espressa a zopár lyžičiek instantnej kávy. Množstvo prispôsobte dĺžke a hustote vlasov. Poriadne vymiešajte v miske, naneste na celú dĺžku vlasov, zabaľte do alobalu a nechajte hodinu pôsobiť. Nielenže vlasy jemne stmavnú, ale dostanú výživovú bombu. Ak chcete intenzívnejšiu farbu, postup o niekoľko dní opakujte.

Spoznajte svet kávy a čaju

Newsletter

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

Chcem sa prihlásiť
Doprava na Slovensko zdarma Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!