jablkový koláč káva

Recept na jablkový koláč s kávovou čokoládou


Keď pomyslíme na sladké, káva s čokoládou sú zaručene dobrou kombináciou. Ale čo tak k nim pridať v našich končinách obľúbené ovocie ‒ jabĺčka? Veľa jabĺk. Z výslednej kombinácie chutí budete milo prekvapení.

Sezóna jabĺk je v plnom prúde. Tak neváhajte a vyskúšajte recept na jablkový koláč s kávovou čokoládou.

Budeme potrebovať:

  • 5 stredne veľkých jabĺk
  • 150 g kvalitnej horkej čokolády
  • 3 ‒ 4 KL mletej kávy Popradská Extra špeciál
  • 3 vajcia
  • 160 g hladkej špaldovej múky
  • 140 g trstinového cukru
  • 1,5 dcl oleja
  • 1 KL škorice
  • 1 KL sódy bikarbóny
  • štipka muškátového oriešku
  • hrsť lieskových orechov
”jablkovo

Postup prípravy:

  1. Čokoládu necháme rozpustiť nad parou, pridáme 3 ‒ 4 kávové lyžičky mletej kávy Popradská Extra špeciál a vymiešame do hladka. Zmes vylejeme na papier na pečenie, vyrovnáme a dáme stuhnúť na pár minút do mrazničky./li>
  2. Medzitým ošúpeme jablká a nakrájame ich na drobné kúsky. Lieskovce, ktorými na záver koláč posypeme, tiež nasekáme.
  3. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Pridáme olej.
  4. V druhej miske vymiešame múku, škoricu, sódu bikarbónu a muškátový oriešok. Opatrne vsypeme do „mokrej“ zmesi a krátko šľaháme.
  5. Z mrazničky vyberieme čokoládu, nasekáme na menšie kocky a spolu s nakrájanými jablkami vareškou primiešame k cestu.
  6. Okrúhlu formu s priemerom 24 cm vystelieme papierom, vylejeme na ňu pripravenú zmes a posypeme lieskovcami. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme približne 50 minút.
”recept

Koláč je sýty, plný výživných ingrediencií, takže sa hodí pokojne aj ako raňajkový koláč. Alebo ho pripravte návšteve a ponúknite im aj dobrú kávičku. Užite si spoločné chvíle pri voňavej káve a koláčiku.

Jesenné dni plné pohody praje Popradské!

Spoznajte svet kávy a čaju

Newsletter

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

Chcem sa prihlásiť
free shipping Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!