Recept na jablkový koláč s kávovou čokoládou
16. september 2020
Kávové recepty |
Recepty na koláče
Obsah článku
Keď pomyslíme na sladké, káva s čokoládou sú zaručene dobrou kombináciou. Ale čo tak k nim pridať v našich končinách obľúbené ovocie ‒ jabĺčka? Veľa jabĺk. Z výslednej kombinácie chutí budete milo prekvapení.
Sezóna jabĺk je v plnom prúde. Tak neváhajte a vyskúšajte recept na jablkový koláč s kávovou čokoládou.
Budeme potrebovať:
- 5 stredne veľkých jabĺk
- 150 g kvalitnej horkej čokolády
- 3 ‒ 4 KL mletej kávy Popradská Extra špeciál
- 3 vajcia
- 160 g hladkej špaldovej múky
- 140 g trstinového cukru
- 1,5 dcl oleja
- 1 KL škorice
- 1 KL sódy bikarbóny
- štipka muškátového oriešku
- hrsť lieskových orechov
Postup prípravy:
- Čokoládu necháme rozpustiť nad parou, pridáme 3 ‒ 4 kávové lyžičky mletej kávy Popradská Extra špeciál a vymiešame do hladka. Zmes vylejeme na papier na pečenie, vyrovnáme a dáme stuhnúť na pár minút do mrazničky.
- Medzitým ošúpeme jablká a nakrájame ich na drobné kúsky. Lieskovce, ktorými na záver koláč posypeme, tiež nasekáme.
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Pridáme olej.
- V druhej miske vymiešame múku, škoricu, sódu bikarbónu a muškátový oriešok. Opatrne vsypeme do „mokrej“ zmesi a krátko šľaháme.
- Z mrazničky vyberieme čokoládu, nasekáme na menšie kocky a spolu s nakrájanými jablkami vareškou primiešame k cestu.
- Okrúhlu formu s priemerom 24 cm vystelieme papierom, vylejeme na ňu pripravenú zmes a posypeme lieskovcami. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme približne 50 minút.
Koláč je sýty, plný výživných ingrediencií, takže sa hodí pokojne aj ako raňajkový koláč. Alebo ho pripravte návšteve a ponúknite im aj dobrú kávičku. Užite si spoločné chvíle pri voňavej káve a koláčiku.
Jesenné dni plné pohody praje Popradské!
Ohodnotiť recept
Ďakujeme za váš hlas
Už ste hlasovali