filter icon FILTER
vianocne balicky pre zamestnancov

Ako vybrať vianočné darčeky a balíčky pre zamestnancov?


Obsah článku

Vianoce sú časom obdarovávania a výnimkou nie sú ani firmy. Svojim zamestnancom sa za dobre odvedenú prácu počas celého roka na jeho konci odmeňujú. Okrem rôznych finančných bonusov pre nich zvyknú pripravovať aj malé darčeky či vianočné balíčky.

Vravíte si, že by sa to malo vybaviť len peniazmi? Peniaze navyše vždy potešia, no netreba podceňovať ani silu darčekov a pozorností v budovaní vzťahov a zvyšovaní produktivity. Nemeckí a švajčiarski výskumníci sa pozreli na to, či je pre zvýšenie produktivity zamestnancov efektívnejšie pridať im finančnú odmenu alebo ich potešiť darčekom. Ukázalo sa, že viac ich povzbudil práve darček.

Peniaze väčšinou skončia na účte, zaplatia sa z nich potrebné veci a ďalej sa nimi nikto nezaoberá. Pritom vhodne vybrané darčeky sú osobitejším prejavom pozornosti a vďačnosti, aj vo firemnom prostredí. Keď dá spoločnosť zamestnancom najavo, že na nich myslí a váži si ich, prispieva tým k ich celkovej spokojnosti a motivácii. Ako teda vybrať vianočné darčeky pre zamestnancov? Poradíme vám.

1. Poznáte, čo majú radi?

To, ako veľmi môžu byť darčeky trefné či osobné, závisí od veľkosti firmy. Inak sa vyberá v kolektíve piatich zamestnancov, než keď musíte zariadiť pozornosť pre 150 ľudí. Ak však poznáte preferencie vašich kolegov, zvyšujete šance, že ich darček naozaj úprimne poteší. Môže ísť aj o také maličkosti, ako rozlíšiť kávičkarov a čajíčkarov.

Náš tip: Dobrý hrnček s vtipným nápisom ocení každý pravý kávičkár

darceky pre zamestancov

2. Nedajte im pocítiť, že na nich šetríte

Vianočné darčeky nemajú byť zásadná položka vo firemnom rozpočte, na druhej strane však majú vyjadriť to, že si firma zamestnancov váži. Tak by mal vyzerať aj ich výber. Radšej vyberte lacnejší typ produktov, ale vo vyššej kategórii, než nekvalitné spracovanie východiskovo drahších predmetov. Kvalitný čaj či čokoláda potešia viac než skladací dáždnik, ktorý sa zlomí pri silnejšom zafúkaní vetra.

Náš tip: Ak čaj, tak výber toho najlepšieho v elegantnom balení

3. Nerozdávajte reklamné predmety, ktoré sa zvýšili

V žiadnom prípade zamestnancom nerozdávajte lacné reklamné predmety. Málokto tiež bude skutočne nosiť tričko s logom, pokiaľ nebude spracované originálnym alebo vtipným spôsobom. Ak chcete darčeky označiť logom firmy, spravte to vkusným spôsobom a vyberte predmety, ktoré zamestnanci naozaj ocenia. Notes zrejme len hodia na kopu ostatných, ale napríklad powerbanku využije snáď každý.

Náš tip: Plné vrecká radosti obsahujú tri kvalitné kávičky v darčekovom balení

darcekove balenie kavy vianocne darceky pre zamestancov

4. Odmeňte sa zážitkom

Jednou z foriem odmeny a poďakovania môže byť aj zaujímavá teambuildingová aktivita alebo vianočný večierok, na ktorom si dáte extra záležať. V takom prípade to s darčekmi už nemusíte komplikovať a zamestnancov potešiť len drobnosťou, ktorú napríklad dostanú pri odchode z párty alebo si ju nájdu na pracovnom stole.

Náš tip: V ponuke exkluzívnych čajov Mistral sa nájde ten pravý pre každého

5. Poukážky a pochutiny sú väčšinou stávkami na istotu

Darčekové poukážky síce nie sú práve osobné, ale ak ich vyberiete správne, vedia naozaj potešiť. Vo forme poukážok môžete zamestnancom venovať relax a čas pre seba. A len ťažko by ste inak vybrali napríklad tie správne knihy či termín masáže.

Druhou kategóriou, kde je len malá šanca stúpiť úplne vedľa, sú jedlé a pitné darčeky. A ak by ste sa náhodou netrafili, tieto darčeky neostanú stáť v skrini a je jednoduché ich posunúť ďalej. Káva, čaje či čokoláda sú navyše univerzálne pre všetky pohlavia aj vekové kategórie. Ocenia to najmä väčšie firmy, kde darčeky nie je jednoduché príliš personalizovať.

Náš tip: Postarajte sa o dobré zdravie zamestnancov s balíčkom čajov Imunita

Spoznajte svet kávy a čaju

Newsletter

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

Chcem sa prihlásiť
Doprava na Slovensko zdarma Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!