filter icon FILTER
firemne vianocne darceky

Vyberáte firemné vianočné darčeky? Máme pre vás tipy, ako na to


Obsah článku

Vo sviatočnom období sa mnohé firmy chcú poďakovať za celoročnú spoluprácu svojim obchodným partnerom, klientom, dodávateľom či spolupracovníkom. Nejde síce o povinnosť, ale tento symbolický prejav vďaky a priania všetkého dobrého k Vianociam a do ďalšieho roku prispieva k dobrým medzifiremným vzťahom. Je na vás, aby ste takéto darčeky vybrali? Poradíme vám.

1. Zabudnite na lacné reklamné predmety

Vianočné a koncoročné darčeky nie sú príležitosťou na vypratanie skladu s reklamnými predmetmi, ako sú perá, kľúčenky či notesy. Takéto darčeky ocení málokto a navyše to vôbec nepôsobí dobrým dojmom.

Náš tip: Drevená darčeková kazeta s čajmi Mistral je plná exkluzívnych čajov

2. Ideálne sú spotrebné alebo užitočné veci

Nedávajte veci, ktoré by ste ani sami nechceli. Váš darček by nemal hneď po Vianociach skončiť v najspodnejšej zásuvke medzi ďalšími zbytočnosťami. Buď vyberte veci, o ktorých viete, že ich všetci radi používajú, a zvoľte ich vkusné prevedenie, alebo siahnite po spotrebných darčekoch. Káva či čaje sa nezvyknú vyhodiť - ak aj náhodou nesadnú obdarovanému, bez problémov ich môže darovať ďalej niekomu, kto ich ocení.

Náš tip: Zrnkové kávy Plné vrecká radosti v darčekovom balení potešia aj náročných kávičkárov

3. Cení sa originalita nápadu a personalizácia

Ak dáte svojmu partnerovi pocítiť, že ste k výberu pozornosti pristupovali naozaj osobne, ocení to o to viac. Môžete napríklad zostaviť darčekový kôš z pochutín, pri ktorých viete, že ich obdarovaný má rád. Čím menej darčekov vyberáte, tým je to jednoduchšie, no osobný prvok sa vždy dá vniesť aspoň v podobe priania. Na druhej strane sa však vyhnite príliš osobným darčekom, akými sú napríklad parfémy, kozmetika či oblečenie.

Náš tip: Naplňte drevenú kazetu vlastným výberom čajov

firemne vianocne darceky

4. S humorom opatrne

Humor síce je korenie života, no v obchodných vzťahoch s ním treba zaobchádzať obzvlášť opatrne. Použite ho len v prípadoch, keď ste si stopercentne istí, že si ho môžete dovoliť. Najistejšie je držať sa v priateľskej, ale úctivej rovine, a pri výbere darčeka sa príliš neodviazať.

Náš tip: Zrnková káva Grand Espresso Mistral patrí k tomu najlepšiemu v našej ponuke

5. S hodnotou to netreba prehnať, ale nemalo by to ani pôsobiť lacno

Pri firemných darčekoch ide viac o akt poďakovania, než o dar samotný. Dajte si preto pozor aj na to, aby darčeky neboli príliš drahé, druhá strana by sa preto mohla cítiť v rozpakoch. Lacne pôsobiaci darček však zas môže pôsobiť, že si partnera málo vážite. Siahnite preto radšej po kvalitnom čaji alebo čokoláde, než po nekvalitne spracovaných veciach vyššej hodnoty.

Náš tip: Finest Tea Collection Mistral poteší aj elegantným obalom

caj darcekove kazety firemne darceky

6. Zvážte aj váhu darčeka

Budete balíčky posielať poštou? Myslite aj na to, aby darčeky neboli príliš ťažké či príliš krehké. Ušetríte si tak poštové náklady aj logistické komplikácie.

Náš tip: Domáci herbár je ideálny darček na zimné obdobie

7. Myslite spoločensky zodpovedne

Aj výber darčekov môže vyslať pozitívny signál o hodnotách vašej firmy. Lepšie spravíte, ak ich nakúpite od lokálnych výrobcov, ako keby ste ich objednávali z diaľky. Dobrý skutok k darčeku pribalíte, ak ním zároveň podporíte chránenú dielňu či iný dobročinný projekt. Vyberajte a baľte tiež tak, aby ste tým vyrobili čo najmenej odpadu.

Náš tip: Mnohé z prémióvých čajov Mistral vyrábame v BIO kvalite

Spoznajte svet kávy a čaju

Newsletter

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

Chcem sa prihlásiť
Doprava na Slovensko zdarma Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!