zalievanie kavy

Kávológia 2: Ako správne zalievať kávu


Vo videu vám so zalievaním poradí náš kávológ a ešte viac podrobností sa dozviete v tomto článku.

Pripravte si najčerstvejšiu šálku kávy

1. Zomeľte si kávu.

Najlepší výsledok dostanete, ak si tesne pred prípravou čerstvo zomeliete zrnkovú kávu v ručnom alebo elektrickom mlynčeku. Na jednu 200 ml šálku budete potrebovať 7 - 8 g kávy.

2. Pripravte si vodu.

Vodu priveďte do varu, no nezalievajte kávu ihneď vriacou vodou. Nechajte ju 30 - 60 sekúnd postáť v kanvici, aby jej teplota klesla na približne 85 stupňov.

3. Zalejte kávu prvýkrát.

Na mletú kávu v šálke alebo v pomôcke na prípravu kávy nalejte malé množstvo vody tak, aby bola zaliata všetka káva. Nechajte ju asi 30 sekúnd usadiť a lúhovať, pomôže to káve “rozkvitnúť”.

4. Zalejte kávu druhýkrát.

Krúživými pohybmi dolejte zvyšok vody, uvoľníte tým jej bohatú chuť. Ak si pripravujete kávu v zariadení ako french press či chemex, nechajte ju približne 4 minúty lúhovať a potom ju prefiltrujte.

5. Vyložte si nohy a vychutnajte zaslúženú šálku kávy!

Spoznajte svet kávy a čaju

Newsletter

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

Chcem sa prihlásiť
free shipping Doprava zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!

Pozrite si newsletter archív