filter icon FILTER
zalievanie kavy

Kávológia 2: Ako správne zalievať kávu


Obsah článku

Vo videu vám so zalievaním poradí náš kávológ a ešte viac podrobností sa dozviete v tomto článku.

Aby ste si mohli pozrieť video, prosím, povoľte používanie marketingových cookies, alebo si toto video môžete pozrieť priamo na YouTube.

Pripravte si najčerstvejšiu šálku kávy

1. Zomeľte si kávu.

Najlepší výsledok dostanete, ak si tesne pred prípravou čerstvo zomeliete zrnkovú kávu v ručnom alebo elektrickom mlynčeku. Na jednu 200 ml šálku budete potrebovať 7 - 8 g kávy.

2. Pripravte si vodu.

Vodu priveďte do varu, no nezalievajte kávu ihneď vriacou vodou. Nechajte ju 30 - 60 sekúnd postáť v kanvici, aby jej teplota klesla na približne 85 stupňov.

3. Zalejte kávu prvýkrát.

Na mletú kávu v šálke alebo v pomôcke na prípravu kávy nalejte malé množstvo vody tak, aby bola zaliata všetka káva. Nechajte ju asi 30 sekúnd usadiť a lúhovať, pomôže to káve “rozkvitnúť”.

4. Zalejte kávu druhýkrát.

Krúživými pohybmi dolejte zvyšok vody, uvoľníte tým jej bohatú chuť. Ak si pripravujete kávu v zariadení ako french press či chemex, nechajte ju približne 4 minúty lúhovať a potom ju prefiltrujte.

5. Vyložte si nohy a vychutnajte zaslúženú šálku kávy!

Spoznajte svet kávy a čaju

Newsletter

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

Chcem sa prihlásiť
Doprava na Slovensko zdarma Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!