kávový hrnčekový koláč

Recept na kávový hrnčekový koláč


Keď vás prepadne ohromná chuť na niečo sladké, skúste tento rýchly a jednoduchý recept na kávový hrnčekový koláč. Čokoláda spolu so šípkovým džemom poteší maškrtné chuťové bunky a šťavnatý korpus, napitý kávou, vás nabije energiou.

K tomuto receptu nepotrebujete žiadnu váhu, stačí obyčajný hrnček a lyžica.

Budeme potrebovať:

Na cesto:

  • 4 vajcia
  • 1/2 hrnčeka kryštálového cukru
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1/2 hrnčeka masla (cca 70 g)
  • 1 hrnček mlieka
  • 1 PL kakaa
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 1 espresso

Na potretie a polevu:

  • šípkový džem
  • 1 a pol hrnčeka na kocky nalámanej čokolády na varenie (cca 200 g)
  • 1 espresso
  • 1/2 hrnčeka Cery na polevy (cca 70 g)
  • cukor

Postup:

  1. Vajcia vyšľaháme spolu s cukrom do peny. Postupne pridáme všetky ostatné ingrediencie a poriadne vymiešame mixérom do stredne tuhého cesta.
  2. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný stredne veľký plech alebo formu na tortu. Pečieme na 160 stupňoch približne 30 minút.
  3. Po upečení prelejeme korpus osladenou silnou kávou a vrch natrieme šípkovým džemom.
  4. Čokoládu na varenie spolu s Cerou roztopíme vo vodnom kúpeli dohladka a nanesieme na korpus.
  5. Hneď, keď čokoláda stuhne, môžeme koláč krájať a podávať ku kávičke. Dobrú chuť.

    ”kava

Spoznajte svet kávy a čaju

Newsletter

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

Chcem sa prihlásiť
free shipping Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!

COVID-19

Ako funguje doručenie a platby zásielok
počas mimoriadnej situácie?

zobraziť viac