filter icon FILTER
kávový hrnčekový koláč

Recept na rýchly kávový hrnčekový koláč


Obsah článku

Keď vás prepadne ohromná chuť na niečo sladké, skúste tento rýchly a jednoduchý recept na kávový hrnčekový koláč. Čokoláda spolu so šípkovým džemom poteší maškrtné chuťové bunky a šťavnatý korpus, napitý kávou, vás nabije energiou.

K tomuto receptu nepotrebujete žiadnu váhu, stačí obyčajný hrnček a lyžica.

Čo všetko budete na hrnčekový kávový koláč potrebovať?

Ingredience na cesto

  • 4 vajcia
  • 1/2 hrnčeka kryštálového cukru
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1/2 hrnčeka masla (cca 70 g)
  • 1 hrnček mlieka
  • 1 PL kakaa
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 1 espresso

Ingrediencie na potretie koláča a na polevu

  • šípkový džem
  • 1 a pol hrnčeka na kocky nalámanej čokolády na varenie (cca 200 g)
  • 1 espresso
  • 1/2 hrnčeka Cery na polevy (cca 70 g)
  • cukor

Postup prípravy fantastického hrnčekového koláča

  1. Vajcia vyšľahajte spolu s cukrom do peny. Postupne pridajte všetky ostatné ingrediencie a poriadne vymiešajte mixérom do stredne tuhého cesta.
  2. Vylejte na vymastený a múkou vysypaný stredne veľký plech alebo formu na tortu. Pečte na 160 stupňoch približne 30 minút.
  3. Po upečení prelejte korpus osladenou silnou kávou a vrch natrite šípkovým džemom.
  4. Čokoládu na varenie spolu s Cerou roztopte vo vodnom kúpeli dohladka a naneste na korpus.

Hneď, keď čokoláda stuhne, môžeme koláč krájať a podávať ku kávičke. Dobrú chuť.

kava a hrncekovy kolac

Ohodnotiť recept

Spoznajte svet kávy a čaju

Newsletter

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

Chcem sa prihlásiť
Doprava na Slovensko zdarma Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!