filter icon FILTER

Aby ste si mohli pozrieť videorecept, prosím, povoľte používanie marketingových cookies, alebo si toto video môžete pozrieť priamo na YouTube.

Recept na čokoládovo-kávový koláč, ktorý sa vám rozplynie na jazyku


Obsah článku

Máte chuť na sladký a zároveň krehký zákusok, ktorý sa vo vašich ústach roztopí? Vyskúšajte náš recept na čokoládovo-kávový koláč, ktorý je vynikajúci k posedeniu s priateľmi alebo len tak ku dobrej šálke kávy či čaju.

Čo na čokoládovo-kávový koláč potrebujete?

Na bielkovú penu (meringue):

  • 4 bielka z väčších vajec
  • štipka soli
  • 240 gramov práškového cukru
  • 100 gramov mletých lieskových orieškov
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • pol lyžičky mletej Popradskej kávy Crema espresso
  • 1 lyžička silného espressa Popradskej kávy Crema espresso
lahodný čokoládovo-kávový koláč

Na náplň:

  • 480 mililitrov šľahačkovej smotany
  • 2 lyžičky silného espressa Popradskej kávy Crema espresso
  • 1 lyžička mletej Popradskej kávy Crema espresso
  • 4 žĺtka z väčších vajec
  • 230 gramov bielej čokolády
  • 230 gramov 70 % tmavej čokolády

Z uvedených surovín napečiete približne 10 kúskov čokoládovo-kávového koláča. Celá príprava vám zaberie len 35 minút a pečenie 65 minút. Do času prípravy nezabudnite započítať aj chladenie.


Recept na nadýchanú kávovú roládu s čokoládovou plnkou

Tip na článok

Recept na nadýchanú kávovú roládu s čokoládovou plnkou

Patríte ku kávičkárom, ktorí nepohrdnú ani čokoládou?

Prečítať


lahodný čokoládovo-kávový koláč

Postup prípravy čokoládovo-kávového koláča

  1. Začnite na strednej rýchlosti šľahať bielka so štipkou soli. Približne v polovici šľahania, keď sa v hmote začnú tvoriť vlny, pridajte po lyžiciach cukor. Bielky budú vyšľahané vtedy, keď budú vyzerať ako pevný a lesklý sneh.
  2. Do snehu už len ručne zamiešajte oriešky, škrob a mletú kávu.
  3. Potom pridajte 1 lyžičku silného espressa.
  4. Vložte papier na pečenie na dva plechy, nakreslite naň kruhy s priemerom 20 centimetrov. Veľkosť korpusov si môžete prispôsobiť tortovej forme, v ktorej sa bude čokoládovo-kávový koláč chladiť.
  5. Sneh rozdeľte na dve polovice a každú rozotrite do nakreslených kruhov na papieri.
  6. Vložte do rúry vyhriatej na 120 °C a pečte približne 60 až 65 minút. Počas pečenia rúru neotvárajte. Po dopečení nechajte korpusy vychladnúť.
  7. Medzitým si v hrnci zohrejte polovicu smotany s espressom a mletou kávou tak, aby sa nezačala variť.
  8. V miske, vhodnej aj do vodného kúpeľa, rozmiešajte žĺtky a za stáleho miešania prilievajte ochutenú smotanu.
  9. Potom misku položte nad paru a miešajte, až kým krém nezhustne.
  10. Do ešte teplého krému primiešajte obe nasekané čokolády a nechajte vychladnúť.
  11. Vyšľahajte zvyšnú smotanu a jemne zapracujte do kávového krému.
  12. Na dno formy uložte prvý korpus, rovnomerne rozotrite krém a prikryte druhým korpusom. Odložte aspoň na 6 hodín do chladničky, ideálne na noc.
  13. Čokoládovo-kávový koláč vyberte z formy, posypte práškovým cukrom a horúcim nožom rozkrájajte.
lahodný čokoládovo-kávový koláč

Tip na záver: Vrch koláča môžete ozdobiť čerstvým ovocím či posypať rozdrvenými orechami. Skvele sa k tomu hodia maliny alebo čučoriedky. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Spoznajte svet kávy a čaju

Newsletter

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

Chcem sa prihlásiť
Doprava na Slovensko zdarma Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!