filter icon FILTER
výborná kávová torta

Recept na výbornú kávovú tortu


Obsah článku

Letné dni si spríjemnite výbornou delikatesou, akou je kávová torta. Pre milovníkov kávy sme pripravili tortu, ktorá je celá „ponorená“ v káve. Má úžasne sladkú chuť, s vyváženou horkosťou kávy a lahodným krémom. Je jednoduchá na prípravu a zvládne ju aj začiatočník.

Čo budete potrebovať na kávovú tortu s mascarpone?

Ingrediencie na korpus

  • 4 vajcia
  • 220 g kryštálového cukru
  • 100 ml oleja
  • 100 ml vody
  • 190 g polohrubej múky
  • 50 g mletých vlašských orechov
  • 1 bal. kypriaceho prášku do pečenia

Ingredience na výborný kávový krém

Ingrediencie na poliatie a potretie

  • 300 ml silného espressa z kávy Popradská
  • 3 ‒ 4 PL malinového džemu
kavova torta recept

Postup prípravy kávovej torty s mascarpone

  1. Oddelíme si žĺtky od bielkov. Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov.
  2. V druhej miske vymiešame žĺtky s cukrom. Pomaly vlejeme olej a vlažnú vodu. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s orechmi a práškom do pečenia. Na záver len jemne vmiešame sneh.
  3. Cesto rozdelíme na dve časti. Formu s priemerom 20 cm vymastíme rastlinným tukom alebo maslom. Poprášime polohrubou múkou. Do formy dáme polovicu z pripraveného cesta. Pečieme približne 25 - 30 minút v rúre na 180 °C. Zvyšnú časť cesta upečieme rovnakým spôsobom. Ak máme dve rovnaké formy, môžeme piecť v rúre súčasne. Prípadne pečieme vo forme s väčším priemerom.
  4. Zatiaľ čo pečieme korpus, pripravíme si krém. Je veľmi jednoduchý. V mise naraz mixujeme mascarpone so šľahačkou a cukrom. Do menšej časti krému vsypeme 3 KL mletej kávy Popradská a premiešame.
  5. Hotové korpusy necháme vychladnúť, následne prerežeme na dve časti. Vzniknú nám štyri pláty. Spodnú vrstvu lyžičkou polejeme časťou pripraveného espressa. Natrieme malinovým džemom, následne krémom s mletou kávou a prikryjeme druhým korpusom. Ten znova pokropíme kávou a navrstvíme opäť kávový krém. Takto postupujeme ešte s tretím korpusom, na ktorý natrieme vanilkový krém. Posledný korpus zo spodnej časti trochu pokropíme kávou, nech nie je suchý, a prikryjeme ním poslednú vrstvu krému.
  6. Zvyšnú časť krému len jemne natrieme na povrch celej torty. Korpusy budú cez krém presvitať.

Kávová torta je verná svojej silnej kávovej chuti, ale jemne ju dopĺňajú tóny orechov. Tým, že je korpus bohato zavlažený kávou, torta nie je suchá a môžete ju krájať ihneď. Dobrú chuť!

Krásne strávené dni vám praje Popradské.

Ohodnotiť recept

Spoznajte svet kávy a čaju

Newsletter

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

Chcem sa prihlásiť
Doprava na Slovensko zdarma Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!