filter icon FILTER
tekvicové latte - pumpkin spice latte

Recept na jesenné tekvicové latte


Jeseň sa mnohým spája najmä so sychravým počasím, rannými hmlami či padajúcim lístím. No je to aj obdobie, kedy sa môžete bez výčitiek skryť pod deku a vychutnať si lahodnú kávu. Ak chcete aj jej dodať jesenný nádych, vyskúšajte náš recept na voňavé tekvicové latte. To je obľúbené najmä v zahraničí, kde ho v kaviarňach nájdete pod názvom „pumpkin spice latte“.

Ako si pripraviť lahodné tekvicové latte?

1. Nachystajte si tekvicové pyré

Prvým krokom je príprava tekvicového pyré. Ak chcete ušetriť čas, môžete si ho kúpiť už hotové, alebo si pripraviť vlastné z tekvice zo záhradky. Na tekvicové latte môžete použiť maslovú tekvicu alebo aj známu hokkaido odrodu, ktorú sme si na tento recept vybrali aj my. Ako si tekvicové pyré pripraviť?

  • Tekvicu najprv poriadne umyte.
  • Prerežte ju napoly a vydlabte jadierka. Ak používate hokkaido tekvicu, nemusíte ju ani šúpať.
  • Potom ju nakrájajte na kocky alebo na hrubšie plátky a pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne hodinu.
  • Upečenú tekvicu nechajte trochu vychladnúť a roztlačte vidličkou alebo rozmixujte tyčovým mixérom na jemné pyré.

tekvicové pyré

2. Namiešajte korenie

Druhou dôležitou časťou je tekvicové korenie. Tento krok si môžete takisto uľahčiť napríklad kúpou perníkového korenia. Najlepšie je však vyrobiť si ho podľa svojej chuti či originálnej receptúry. Potom budete mať zaručene to pravé ,,pumpkin spice latte“. Korenie si môžete namiešať z týchto ingrediencií:

  • 1 ČL muškátového orieška
  • 1 ČL mletého zázvoru
  • 3 ČL mletej škorice
  • 10 ks podrvených klinčekov

Tekvicové korenie

Náš tip: Namiešajte si naraz viac korenia a nasypte ho do uzatvárateľnej nádoby, aby ste ho mali pri ďalšej príprave hneď poruke.

3. Uvarte si dobrú kávu a doplňte zvyšok

Ďalším z krokov je uvariť si dobrú kávu, napríklad našu Popradskú. Pripravte si buď strojové espresso, alebo silnú zalievanú kávu, ktorú po chvíľke preceďte. Tekvicové latte si potom pripravíte nasledovne:

  • Do malého hrnca dajte 3 lyžice tekvicového pyré a zohrejte na miernom ohni.
  • Keď je na dotyk teplé, pridajte korenie a premiešajte.
  • Nechajte všetko chvíľku rozvoňať a pridajte 2 silné espressá (alebo menšiu šálku zalievanej kávy), 250 ml mlieka (môže byť aj rastlinné), lyžicu medu a zopár kvapiek vanilkového extraktu alebo arómy.
  • Ešte horúce latte prelejte do mixéra a mixujte pokiaľ sa nenapení.
  • Hotový napenený nápoj nalejte do pripravených pohárov.
  • Vyšľahajte smotanu na šľahanie s trochou alebo so žiadnym cukrom na hustú šľahačku a pridajte podľa chuti na vrch tekvicového latte.
  • Potom už len posypte škoricou, pridajte slamky a máte hotovo.

Dobrú chuť!

Recept na tekvicové latte

Spoznajte svet kávy a čaju

Newsletter

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

Chcem sa prihlásiť
Doprava na Slovensko zdarma Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!