filter icon FILTER
kávová roláda s čokoládou

Recept na nadýchanú kávovú roládu s čokoládovou plnkou


Obsah článku

Spojenie kávy s čokoládou vytvorí vždy vynikajúcu súhru chutí. Ak patríte ku kávičkárom, ktorí nepohrdnú ani čokoládou, pripravte si podľa nášho receptu kávovú roládu s čokoládovou plnkou. Vychutnajte si túto výbornú kombináciu pri posedení s priateľmi alebo len tak ku vašej obľúbenej šálke kávy či čaju.

Čo potrebujete na kávovo-čokoládovú roládu?

Cesto:

  • 5 kusov vajec
  • 160 gramov práškového cukru
  • 100 gramov hladkej múky
  • 20 gramov kakaa
  • 10 gramov mletej Popradskej kávy
  • 100 gramov čokolády na posypanie

Krém:

  • 400 mililitrov 40 % smotany na šľahanie
  • 300 gramov čokolády na varenie
Kávová roláda s čerstvou kávou

Postup prípravy kávovej rolády s čokoládovou plnkou

Ako pripraviť cesto?

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. Oddeľte bielka od žĺtok. Bielka vyšľahajte spolu s preosiatym práškovým cukrom na tuhý sneh.
  3. Znížte otáčky mixéra a do snehu postupne pridávajte žĺtky.
  4. Preosejte si zvlášť múku a kakao.
  5. Postupne primiešajte suchú zmes.
  6. Namelte si čerstvú kávu a opatrne ju do cesta zapracujte.
  7. Pripravte si väčší plech s papierom na pečenie. Aby vám papier držal, pokropte najskôr plech vodou. Vďaka tomu sa nebude rolovať.
  8. Pomocou štetca potrite papier olejom, aby sa cesto neprilepilo a dalo zvinúť.
  9. Pripravenú zmes vylejte na plech a pečte približne 15 minút.
  10. Upečený korpus aj spolu s papierom zrolujte a nechajte vychladnúť.

Ako pripraviť plnku?

  1. V menšom hrnci zohrejte šľahačkovú smotanu. Vypnite ju tesne predtým, ako sa začne variť.
  2. Pridajte do nej na kúsky polámanú čokoládu na varenie. Na prevoňanie krému primiešajte štvrť čajovej lyžičky čerstvo namletej kávy.
  3. Nechajte čokoládu roztopiť a potom ju dohladka vymiešajte a nechajte vychladnúť.
  4. Po vychladnutí ju dajte do mixéra a vyšľahajte na tuhú šľahačku.
  5. Opatrne rozviňte vychladnutý zrolovaný korpus a rovnomerne naň naneste ¾ kávovej plnky.
  6. Cesto s krémom opatrne zaviňte a potrite zvyšným krémom. Na záver ju ozdobte postrúhanou čokoládou. Vložte roládu do chladničky a nechajte ju stuhnúť.
kávovo-čokoládová roláda

Kávovú roládu s čokoládou si najlepšie vychutnáte pri šálke cappuccina či flat white.

Dobrú chuť.

Ohodnotiť recept

Spoznajte svet kávy a čaju

Newsletter

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

Chcem sa prihlásiť
Doprava na Slovensko zdarma Doprava na Slovensko zdarma pri nákupe nad 49 €

Newsletter Popradské

plný čajových receptov, kávových špecialít a noviniek zo sveta Popradské!

To chcem!